Rafa dobio „šoumena“ Kirjosa, Nik opet pravio haos

Indian Wells 18. mar 20228:21 > 8:3022 komentara
Charles Baus/CSM

Rafael Nadal dobio je Nika Kirjosa 2:1 u četvrtfinalu Indijan Velsa. Španac je slavio 7:6, 5:7 i 6:4, a meč će ostati upamćen po novom haosu kojeg je na terenu pravio australijski teniser. Dok su neki njegovi potezi možda i bili simpatični, bacanje reketa ka skupljaču loptica je moglo da ima daleko veće posledice.

Dok se spremao za servis u trećem setu, u momentima kada nije bilo brejkova, Nik Kirjos je počeo da razgovara sa čovekom u prvom redu. Nije to bio bilo ko već glumac Ben Stiler. Niko od tenisera se verovatno nikad ne bi usudio da na ovaj način ometa meč, ali Kirjos je u svom stilu pričao sa Stilerom u sred meča. Neki mediji već su Nika zbog toga nazvali šoumenom.

„Ja njemu ne pričam kako da glumi“, rekao je Nik Kirjos spremajući se za servis dok je Nadal već bio spreman da prima servis.

Australijanac je inače aludirao na to što je sa tribina često dobijao komentare, vikao je na publiku da umukne, a Bena Stilera je uvukao u celu priču jer mu je neko sa tribina govorio kako bi trebalo da igra.

I nije igrao Nik uopšte loše. Čak nije bio ni daleko da prekine Nadalov niz pobeda u 2022. godini, ali na kraju posle skoro tri sata morao je da čestita protivniku. Ili da razbije reket odlazeći poražen na klupu.

Samo je i taj reket mogao ozbiljno da povredi skupljača loptica koji se na vreme sklonio.

„Šta hoćete da kažem? Bacio sam reket na mesto koje je bilo baš daleko od njega. Ljudske stvari poput takvih se dešavaju, baš je bilo nesrećno. Da sam milion puta uradio nešto slično ne bi otišlo tamo. Reket je bio tri metra dalje od deteta. To ćete me pitati posle tri sata meča? On se pomerio. Isuse… To ćete da me pitate? Nije ga pogodio, bio je to nesrećni slučaj, nije bilo kao kod Zvereva. Nije bilo namere i nije ga udario. Pravo pitanje, čestitam čoveče“, aplaudirao je Kirjos novinaru koji ga je pitao za bacanje reketa.

Što se samog meča tiče Nadal je dobar deo prvog seta igrao sa brejkom zaostatka. Nadoknadio je taj izgubljeni servis da bi u taj-brejku uništio Nika sa 7:0. U drugom setu je viđen samo jedan brejk i jedna brejk prilika i to u 12. gemu. Australijanac je dobio set 7:5.

U trećem setu je prvo Kirjos imao dve brejk prilike, potom Nadal nije iskoristio dve u petom gemu kada je bilo 2:2, ali je prvu narednu šansu ugrabio pa je brzo vodio 5:3. Set je dobio 6:4 i prošao u polufinale gde će mu rival biti Karlos Alkaras.

On je dobio Britnaca Kamerona Norija 2:0. Duel je trajao sat i 40 minuta, a po setovima je bilo 6:4 i 6:3. Duel je obilovao brejkovima, Nori je u prvom setu dva puta imao brejk viška, ali ni jednom nije tu prednost zadržao. Na kraju je u 10. gemu izgubio servis i Alkaras je dobio set 6:4. U drugom setu slična priča, Karlos je imao prendost 4:2, pa je izgubio servis, ali i napravio još jedan brejk pa je duel završen 6:3.

Duel Nadala i Alkarasa će biti sudar generacija španskog tenisa. Rafa koji kao veteran doživljava drugu mladost i Karlos koji je jedan od najvećih talenata svetskog tenisa i čije vreme tek dolazi. Sastali su se prošle godine jednom u Madridu i Nadal je tad slavio 2:0.

Komentari

Vaš komentar