Masters u Madridu pod velikim znakom pitanja

Madrid 1. avg. 202013:56 > 14:03
Podeli:
Alex Pantling/Getty Images

Zdravstvene organizacije u Španiji savetovale su čelnike Mastersa u Madridu da ne organizuju taj turnir sledećeg meseca zbog porasta broja obolelih od koronavirusa u prestonici.

Masters u Madridu je trenutno zakazan od 12. do 20. septembra u obe konkurencije i trebalo bi da bude važan turnir za igrače na kojem bi se spremili za Rolan Garos, koji počinje 27. septembra.

Organizatori Mastersa u Madridu su u bliskoj komunikaciji sa relevantnim zdravstvenim organizacijama u Madridu i ministarstvom sporta. Na poslednjem sastanku, koji je održan 29. jula, zbog povećanog broja slučajeva u Madridu poslednjih dana, organizatori su izrazili zabrinutost oko održavanja turnira bez ikakvih zdrastvenih komplikacija koje bi mogle da utiču na igrače, navijače i osoblje. U skladu sa tom situacijom, organizatori su zatražili pomoć Antonija Sapatera, zamenika sekretara za javno zdravlje, i savetovano nam je da ne organizujemo turnir zbog porasta broja obolelih od koronavirusa“, navodi se u saopštenju.

Organizatori su naglasili da planiraju da donesu odluku izuzetno brzo jer nema garancije da će doći do promene situacije u narednim nedeljama. U Španiji je do sada zabeleženo više od 305.000 zaraženih.

U skladu sa preporukama, organizatori analiziraju i vrše procenu svih mogućih opcija, uz fokus na bezbednost svih uključenih. Konačna odluka će biti na vlasniku licence za turnir“, naglašava se u saopštenju.

Teniska sezona se nastavlja naredne nedelje posle petomesečne pauze turnirom u Palermu u konkurenciji žena.