Majami: Olga igrala sjajno, pa stala

Miami 20. mar. 201920:12 > 20:14
Podeli:
Graham Denholm/Getty Images

Mlada srpska teniserka Olga Danilović završila je takmičenje na turniru u Majamiju već u prvom kolu porazom od Grkinje Marije Sakari.

Sakari je protiv Danilovićeve, koja je dobila specijalnu pozivnicu organizatora, slavila sa 1:6, 6:3, 6:4, posle jednog sata i 58 minuta igre.

Grkinju u drugom kolu čeka duel sa Čehinjom Petrom Kvitovom, koja je postavljena za trećeg nosioca.

Olga je prvi set odigrala praktično bez greške, prvi gem je osvojiola bez izgubljenog poena, a zatim je Sakari uzvratila istom merom. Srpska teniserka je od tada preuzela potpunu kontrolu, rivalki nije dala ni šansu da je ugrozi, vezala je dva brejka i nanizala narednih pet gemova, što joj je bilo više nego dovoljno za osvajanje prvog seta.

Tamo gde je stala u prvom setu, Danilovićeva je nastavila u drugom, pošto je odmah stigla do brejka, a zatim ga potvrdila sigurnim servisom. Međutim,vrlo brzo, Grkinja je uzvratila, usledila je velika borba, koja je odlučena brejkom Sakari u osmom gemu, posle kojeg je sigurnim servisom izborila treći set.

Sakari je igrala bolje na početku odlučujućeg seta, već u prvom gemu je napravila brejk, koji joj je Olga vratila pet gemova kasnije. Usledili su sigurni servis gemovi na obe strane, da bi Sakari oduzela servis srpskoj teniserki u devetom gemu, da bi zatim iskoristila prvu meč loptu.

Turnir u Majamiju igra se za nagradni fond od 9.035.428 dolara i možete da ga pratite na kanalima Sport Kluba.