Rodžer: Bilo bi neozbiljno da govorim o prvom mestu

Miami 30. mar. 20192:46
Podeli:
Matthew Stockman/Getty Images

Rodžer Federer zadovoljan je svojom igrom u pobedi nad Denisom Šapovalovom (6:2, 6:4) u polufinalu u Majamiju i dodaje da tokom karijere nije doneo mnogo pogrešnih odluka.

“Uživao sam, mislim da sam igrao jako dobro – morao sam jer Denis uđe u ritam i ima jako snažne udarce ako mu se dozvoli, može da bude neugodan“, rekao je Federer.

Za 28. Masters titulu Federer će se boriti sa Džonom Iznerom, kojeg je dobio u pet od sedam međusobnih okršaja.

“Uživaću u tom izazovu. Razmene su nekada malo duže nego što se ljudima čini, pogotovo u mojim gemovima protiv takvih servera kako bih pokušao da ih umorim. Momci kao on imaju snagu i preciznost na servisu, mislim da je to zabavnije od razmene od 25 udaraca. Cenim to što oni rade“.

Na pitanje zbog koje odluke se kaje u karijeri, Rodžer je odgovorio:.

Povezano

“Mislim da su greške koje sam pravio morale da budu napravljene, ali imao sam oko sebe prave ljude u pravo vreme. U početku biraju roditelji, posle teniska federacija, u tom smislu sam imao sreće. Možda sam grešio kada sam igrao neke turnire i gubio umesto da ih ne igram, ali to su male greške iz kojih sam naučio. Ključno je znati ko su pravi ljudi, a to je teško kada si mlad“.

Federer je trenutno peti na ATP listi, a na čelu je u karijeri ukupno bio 310 nedelja.

“Biće teško doći do broja jedan, na ovom nivou bi mi za to bilo potrebno skoro tri Slema, tako da mi je prioritet osvajanje turnira. Nije razumno misliti na taj način sa 37 godina. Jedan od mojih najdražih trenutaka u karijeri bio mi je povratak na prvo mesto prošle godine u Roterdamu, sve se tako lepo složilo. Bilo je to posebno vreme, ali broj jedan je sada daleko, Novak je osvojio tri Slema i bilo bi neozbiljno ako bih rekao da mi je to cilj“, zaključio je Federer.

Finale je na programu u nedelju od 19 časova, uz direktni prenos na Sport klubu.