Izner: Ranije bih razmišljao o odbrani poena, sada ne

Miami 30. mar. 20196:42 > 4:16
Podeli:
Al Bello, Getty Images

Džon Izner kaže da se oseća jako dobro posle pobede nad Feliksom Ože-Alijasimom i da mu je drago što drugu godinu u nizu blista u Majamiju.

Ože-Alijasim imao je po brejk viška u oba seta, ali je Amerikanac uspevao da se vrati i da slavi u taj brejkovima.

“Iskustvo mi jeste možda malo pomoglo, ali nekada vidite da iskustvo ne mora da znači mnogo. On je odigrao loš gem kada je servirao za prvi set, ali treba uzeti u obzir i da je bio malo umoran jer je igrao tri meča više od mene“, kaže Izner.

Povezano

Izner je prošle godine pobedom nad Aleksanderom Zverevom osvojio titulu.

“Uopšte više ne razmišljam o tome kada branim poene, pre osam godina bih i stvarno jesam brinuo o tome tokom karijere, ali više ne. Ovo je veliko dostignuće za mene što sam uspeo da ponovo dođem do finala. Ipak bih bio 12. na svetu da sam izgubio prvi meč ovde, bio bi to pad“.

Finale Federer – Izner na programu je u nedelju od 19 sati, uz direktni prenos na Sport klubu.

“Igrali smo u finalu Indijan Velsa davno, pobedio me je, ali bilo bi strava da ponovo igram sa njim. Njegov ‘čip’ ritern bude nizak, tera rivale da izađu na mrežu, odmah ih stavlja u nezgodnu poziciju, to je udarac koji zahteva mnogo talenta, a Federer može da ga izvede u snu. Postoje neke stvari taktički koje ću pokušati da uradim, pogotovo na drugom servisu“, zaključio je Izner.