Alkaraz: Kao što moj deda kaže – glava, srce i m.da

ATP 2. apr 202210:332 komentara
Podeli:
Photo by Michael Reaves/Getty Images

Mladi Karlos Alkaraz kaže da je ostvarenje sna za njega plasman u finale mastersa u Majamiju, kao i da se dobro izborio sa nervozom.

Španac je pobedio Huberta Hurkača sa 7:6 (7-5), 7:6 (7-2) i u finalu će igrati sa Kasperom Rudom.

Povezane vesti:

„O ovakvim stvarima se sanja kao dete. Volim da igram ovde, publika je neverovatna. Finalu ću pristupiti kao da je prva runda, kako se nervoza ne bi osetila. Uživaću“, kaže Alkaraz.

Na pitanje o načinu na koji se oporavio posle teškog četvrtfinala, 18-godišnji Španac je odgovorio:

„Meč sa Kecmanovićem bio je težak i dug. Otišao sam da spavam oko dva ujutru, ali imao sam sreću da se kasnije probudim, oko deset. Dobro sam spavao. Bio je to lagan dan, malo sam i odremao do dva sata pred meč, igrao sam igricu na telefonu, zagrevao se dvadesetak minuta i adekvatno sam jeo. Protiv Nadala u Indijan Velsu mi je bilo prvo masters polufinale, sada sam se bolje izborio s nervozom u važnim momentima“, rekao je Alkaraz i istakao da je jedan moto uvek sa njim:

„U teškim trenucima uvek se setim onoga što mi deda govori. Oni ističe tri stvari, tri puta C – cabeza, corazón, cojones – glava, srce, m.da. Toga se uvek držim i pokušavam ja da budem taj koji odlučuje.

Karlos Alkaraz
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Alkaraz je tokom meča prilagodio poziciju na riternu, malo se odaljio.

„U početku sam želeo da riterniram blizu linije, pogotovo na drugi servis, ali sam posle video da imam veće šanse da osvojim poen ako se povučem i samo ubacim ritern, da poen krene da se igra“.

Mladi teniser posvetio je pobedu svom treneru Huanu Karlosu Fereru, kojem je preminuo otac i koji zato nije u Majamiju.

„Tu mi je otac, moja dva strica takođe, još nekoliko ljudi. Huan Karlos nije ovde fizički, ali je uvek tu sa mnom. Razgovaram s njim posle svakog meča, svaku pobedu ovde sam pobedio njemu – poljubac ka njemu je za njega i njegovog oca“.

Finale Alkaraz – Rud igra se u nedelju od 19 časova, uz direktni prenos na Sport klubu.

„Biće to veliki izazov, razmišljam o tome kako da pristupim finalu kao da je to svaki drugi meč. Da probam da odigram na nivou na kojem trenutno igram i da ostanem dosledan svom stilu. Kasper igra odlično“, zaključio je Alkaraz.

Komentari

Vaš komentar