Kirjos: ATP ne štiti svoje zvezde! Znam da sam dobra osoba

Miami 30. mar 20229:50 > 10:05
Podeli:
Michael Reaves, Getty Images

Australijanac Nik Kirjos bio je izuzetno ljut posle poraza od Janika Sinera, a najviše kritika imao je na rad sudije Karlosa Bernardesa i ATP tura.

Kirjos je izgubio od Sinera 7:6 (3), 6:3, a meč je obeležila njegova rasprava sa sudijom Bernardesom.

U taj-brejku prvog seta je Australijancu oduzet poen zbog nesportskog ponašanja, a pošto je izgubio set počeo je svađu sa sudijom, a onda je polomio reket.

„Bio sam frustriran. Da li je to zabranjeno? Mislim da Karlos nije dobro kontrolisao publiku. Naravno, svako ima svoje mišljenje. Ja smatram da nisam zaslužio kazneni poen. Rekao sam svom boksu da bi Metju Rid, nekadašnji igrač, mogao isto tako da radi kao sudija. Ako je to, na 5:3 u tajbrejku četvrtog kola Majamija, uz hiljade dolara u igri, vredno kaznenog poena, onda ne znam… Smešno je“, rekao je Nik.

Kirjos je mnogo toga zamerio Bernardesu.

„Šta vi mislite ko je dobar sudija? Ako mu svi navijači zvižde, ako želi da bude u centru pažnje, onda ne radi svoj posao kako treba. Niko na stadionu nije kupio kartu da bi slušao njega kako priča. Imamo Sinera na jednoj strani, koji je jedan od najboljih igrača u našem sportu, ja sam sa druge. Mnogi su došli da vide nas, a on je pričao i pričao. Pitao sam ga šta radi. Nikada nisam bio deo meča gde ljudi toliko nisu voleli sudiju. Izgleda ga je povredilo što sam rekao da ga navijači ne vole. A tako ne možete da se ponašate kada ste sudija. Ustvari, ne radite ništa osim što govorite rezultat. To mogu i navijači“.

Na pitanje da li zbog ovog incidenta očekuje oštru kaznu ATP, australijski teniser je rekao:

„Šapovalov je jednom pogodio sudiju u oko i kažnjen je sa 5.000. Ja sam bacio reket, koji nije udario nikoga i kaženjen sam sa 25.000. To je problem tenisa. Šta još treba da uradim za ovaj sport? Tenis ne štiti svoje zvezde. ATP nikad ne štiti igrače. Pre neki dan sam otišao do dečaka i poklonio sam mu svoj reket, on će to pamtiti ceo život, a ATP to ne stavi na društvene mreže. Nije me briga. Znam da sam dobra osoba. Ali zbog čega bi me kaznili sada? ATP neće uraditi ništa sudiji. Niko neće pisati loše o njemu. Ponovo će suditi, a niko neće pamiti koliko je loš bio danas. A ja ću morati da se nosim sa lošim komentarima“.

Komentari

Vaš komentar