Olga na korak do glavnog žreba Majamija

Miami 22. mar. 202122:06
Podeli:
Olga Danilović
Photo by Graham Denholm/Getty Images

Olga Danilović prošla je prvo kolo kvalifikacija za turniru u Majamiju. Pobedila je Italijanku Jasmine Polini posle preokreta 6:7 (2:7), 6:1, 6:4. Za mesto u glavnom žrebu igraće protiv Amerikanke Kristi An.

Olga je bolje ušla u meč. Napravila je brejk i povela 2:0. Međutim, u četvrtom gemu Paolini oduzima servis srpskoj igračici i vraća set u egal. Nije više bilo brejkova i ušlo se u taj-brejk. Kod rezultata 3:2, Italijanka je vezala četiri poena i stigla do prvog seta.

U drugom setu sve je bilo u znaku Danilovićeve. Oduzela je servise protivnici u drugom i šestom gemu i stigla do izjednačenja rezultata.

Tamo gde je stala u drugom, Olga je nastavila u odlučujućem setu. Pravi brejk u prvom gemu i onda bez mnogo muka održava stečenu prednost sve do osmog gema. Tada joj Italijanka sa nulom oduzima servis i izjednačava skor na 4:4.

Danilovićeva momentalno uzvraća. Nije iskoristila prvo tri vezane brejk, onda ni četvrtu, ali petu jeste za 5:4. Sa nulom dobija deseti gem i stiže na korak do glavnog žreba.

 

Komentari

Vaš komentar