Pobeda Džumhura, još jedna prepreka do glavnog žreba

Miami 22. mar. 202122:55
Podeli:
Katharine Lotze/Getty Images

Damir Džumhur plasirao se u poslednje kolo kvalifikacija za prvi masters sezone u Majamiju pošto je u dva seta savladao domaćeg tenisera Julisesa Branča 7:6, 6:4.

Nije 126. teniser sveta u najboljoj formi, ali protiv 125 mesta lošije plasiranog domaćeg igrača odigrao je gotovo besprekorno. Branč je takođe pružio odličnu partiju, tako da su nijanse odlučivale. U prva četiri gema u tri su se oba tenisera suočavala sa vezanim brejk loptama, a Branč ih je spasao čak tri. Sa druge strane Džumhur je dva puta po dve. Ali prvi set je rešen u taj brejku, gde je Branč imao veliku priliku kada je na svoj servis imao set loptu. Džumhur je tada odlično odigrao, osvojio tri vezana poena i na kraju se ipak dokopao prvog seta.

U drugom je Damir napravio odmah brejk i poveo 2:0. Ali nije uspeo da završi meč prvom prilikom na svoj servis i u devetom gemu pretrpeo je prvi brejk. Smanjio je Branč na 5:4 i servirao za izjednačenje. Tada je predstavnik Bosne i Hercegovine demonstrirao veće iskustvo na najvišem nivou, dobio brejk loptu istovremeno i meč loptu, koju je odmah iskoristio i izborio se za plasman u finale.

U borbi za glavni žreb Džumhur će se sastati protiv argentinskog tenisera Alehandra Tabila 167. na ATP listi.

Komentari

Vaš komentar