Siner: Još ne možemo u kontinuitetu da pobeđujemo Big3

Miami 4. apr. 202121:54
Podeli:
Janik Siner
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Italijanski teniser Janik Siner zadovoljan je svojim nastupom u Majamiju uprkos porazu od Huberta Hurkača u finalu – 7:6 (7-4), 6:4.

Od ponedeljka će Siner biti 22. na ATP listi.

Povezane vesti

„Napravio sam neke neiznuđene greške, a onda sam imao propuste i u taj brejku. Niam servirao dobro, naročito na startu drugog seta, a ni riterni mi nisu bili dovoljno duboki. Dosad sam u svim mečevima ja diktirao ritam i bio agresivniji, danas sam grešio. Imao sam šansu na 3:4 i 30-30 u drugom setu, ali promašio sam. Težak dan, nije lako izgubiti finale, ali ceo turnir ja sam odlučivao o ishodima poena i srećan sam zbog dana. Ili pobeđuješ ili učiš. Bio sam nervozan malo na početku meča, zapravo još od juče. Zaista sam želeo da pobedim, ali nije bio moj dan“, rekao je Siner i dodao:

„Novak, Rafa, Tim nisu igrali, bila je ovo velika prilika za mnoge igrače. Trudio sam se da uvek budem taj koji će da tera protivnika da trči. Svaki meč je bio priča za sebe. Sad mi je još malo teško da analiziram meč, još sam glavom u tome, nije prošlo mnogo vremena i nemam jasnu sliku. Počinje sezona na šljaci, idemo dalje“.

Na pitanje šta je turnir na Floridi pokazao o generaciji koja dolazi posle Velike trojke, Italijan je odgovorio:

„Mlađa generacija još nije spremna da pobeđuje Veliku trojku u kontinuitetu. Ipak, taj momenat će morati da dođe, posle Velike trojke će biti drugih igrača. Kad, ne znam, možda za tri godine… Mislim da se i na ovom turniru videlo da može da bude zabavno – mnogi od nas ne poznaju se dobro međusobno, ni navijači nas ne poznaju“.

Za kraj, Siner je poručio da mu je drago da napreduje, da ima samopouzdanja i da će istrajati u svom agresivnom stilu igre.

Komentari

Vaš komentar