Medvedev: Bio je dobar turnir, pobedio sam Novaka…

Podeli:
Clive Brunskill Getty Images

Ruski teniser Danil Medvedev priznao je da mu je bekhend Dušana Lajovića napravio mnogo problema u polufinalu mastersa u Monte Karlu.

Iako je mladi ruski teniser poveo sa 5:1 u prvom setu, Srbin je uspeo da napravi veliki preokret i na kraju pobedi sa 7:5, 6:1.

„Igrao je sve bolje i bolje kako je meč odmicao. Kada je stigao do 5:3, 5:4, nije više promašivao. To je ono što se dogodilo. Mogao sam da završim set kada sam imao 5:1 ili 5:2. Da sam to uradio, ko zna kako bi se meč završio. Nemam šta drugo da kažem“, kazao je Medvedev i dodao:

„U jednom momentu mi ja pala koncentracija i on je to znao da iskoristi. Izgubio sam prvi servis gem, ali sam odlučio da ne odustajem. Nastavio sam da se borim, gledao sam Munara, Fonjinija i Ćorića, znao sam da na šljaci situacija može da se okrene u svakom momentu. Dokaz za to je činjenica da sam vodio sa 5:1 i da sam izgubio.“

Povezano

Na pitanje kako bi opisao Lajovića, koji je plasmanom u finale mastersa u Kneževini ostvario najveći uspeh u karijeri, Rus je odgovorio:

„Ako svaki turnir na šljaci bude igrao ovako, siguran sam da će brzo postati Top 20 igrač. Obično nemam problem sa bekhendom, ali sada zbog vetra jesam. Pravio mi je mnogo problema.“

I Medvedev je igrao prvo polufinale jednog turnira iz serije 1.000.

„I jesam i nisam zadovoljan. Nisam osvojio titulu, tako da ne mogu da kažem da sam sasvim zadovoljan. Ali prvi put sam igrao četvrtfinale i polufinale mastersa. Pobedio sam dva igrača Top 10. Pobedio sam Novaka“, kazao je ruski teniser.