Cicipas: Rubljov i ja? Voleo bih da budemo kao Rafa i Novak

Masters 1000 18. apr 202118:57 > 20:431 komentar
Podeli:
Stefanos Tsitsipas
Alexander Hassenstein/Getty Images

Grčki teniser Stefanos Cicipas u nedelju je osvojio prvi masters turnir u karijeri, a posle velike pobede mladi teniser se dotakao brojnih tema, uključujući rivalstvo sa Andrejom Rubljovom, ali i svoju religioznost.

Cicipas (22) u finalu u Monaku bio9 je bolji od Rusa Andreja Rubljova rezultatom 6:3, 6:3 za 71 minut.

Tenis:

Bio je ovo meč za ’kidanje živaca’, nimalo nije bilo lako. U poslednjim poenima sam pokušavao da šaljem što je moguće dublje lopte, a da sa druge strane pritiskam ukoliko dobijem kraće lopte. Radio sam baš ono što je bilo potrebno – imali smo dobar plan. Na kraju smo uspeli, neverovatno sam se osećao kada sam podigao pehar. Vratila su mi se sećanja iz vremena kada sam bio dete. Ja volim da iskazujem svoje emocije, to mi je potrebno“, izjavio je posle meča Stefanos Cicipas, koji je posle duela hvalio svog rivala.

Andreja poštujem jer je neverovatan sportista i mislim da o njegolvim kvalitetima najbolje svedoče njegovi rezultati i igrači koje je pobedio. Ima konstantan servis, a njegov forhend je jedan od najboljih na turu. Mislim da će imati uskoro velike pobede nad najvećih imenima, kao što su Đoković, Nadal, Federer i ostali. On će biti tu. Bez dileme je jedan od najjačih igrača na turu“, rekao je Cicipas i nastavio:

„Što se mene tiče, imao sam veći pritisak kada su sa turnira ispali Novak i Rafa, ali sam igrao svoj najbolji tenis. Naše rivalstvo raste, nadam se da će se za deset godina govoriti o mojim rivalstvima sa nekim drugim igračima, baš kao što ih imaju Novak i Rafa ili Rafa i Rodžer. Nadam se da ću imati više rivalstava, ne samo sa Andrejom. Da će se govoriti o rivalstvu sa Zverevom, Sinerom, Beretinijem“, rekao je grčki teniser, koji je potom dobio pitanje o svojoj duhovnosti i tome kako mu ona pomaže u karijeri.

Religija je dosta kontroverzna stvar, a u prošlosti su se zbog nje dogodile neke loše stvari. Ja lično jesam religiozan – ja sam pravoslavni hrišćanin. Međutim, verujem da se i iz drugih religija mogu uzeti neke ideje i koristiti da bi se vodio bolji i ispunjeniji život. Prethodnih meseci sam sa svojim psihologom radio na disanju. Mislim da je to jako važno i da od toga mnogo zavise moji sportski rezultati. Sa svojim psihologom i savetnikom Kostasom radim otkad sam imao 12 godina i to je veoma bitno. Kada dišete kako treba, onda bolje i igrate“, ispričao je Atinjanin.

Rubljov će u ponedeljak zameniti Rodžera Federera na sedmom mestu ATP liste, a trofej u Kneževini najveći je za Cicipasa otkad je 2019. osvojio završni masters turnir u Londonu.

Komentari

Vaš komentar