Šta pozitivan test Medvedeva znači za Nadala?

Monte Carlo 13. apr. 202111:1119 komentara
Podeli:
Jaimi Joy, Reuters

Danil Medvedev neće, zbog koronavirusa, igrati na Mastersu u Monte Karlu. Pitanje koje u proteklim satima najviše zanima ljubitelje tenisa je - šta to znači za Rafaela Nadala?

U ponedeljak uveče Danil Medvedev je trenirao sa Rafaelom Nadalom. U utorak ujutru dobio je pozitivan test na koronavirus.

Medvedev je, kao i ostali teniseri koji žive u Monte Karlu, imao dozvolu da boravi u svojoj kući tokom turnira. Taj deo promene protokola objašnjavao je i Novak Đoković koji je u istoj situaciji.

Povezano

U Monte Karlu nema klasičnog zaštićenog mehura, ali postoji kontrolisano zaštićeno okruženje i igrači mogu da se kreću od komleksa do svoje kuće bez obaveze da budu u određenom hotelu pod uslovom da inače žive u Monte Karlu.

To za početak olakšava stvari za ostale igrače jer Medvedev nije boravio u hotelu.

Drugo je pitanje o situaciji Rafe Nadala koji je trenirao sa Medvedevim samo nekoliko sati pre nego što je Rus dobio pozitivan test.

Od turnira u Monte Karlu važe malo drugačija pravila o tome ko će se u ovakvim situacijama smatrati bliskim kontaktom.

Kako bi motivisala igrače da se vakcinišu, ATP je izmenila kovid protokole.

Igrači koji se vakcinišu su na posebnim listama i oni će imati određene pogodnosti iako će i dalje biti stalno testirani pri dolasku na turnira, ali neće morati u izolaciju dok čekaju rezultate. Ono što je dodatna olakšica je da vakcinisani teniseri neće biti smatrani bliskom kontaktom u slučaju da neko od učesnika bude pozitivan.

Pitanje je sada da li je Nadal primio vakcinu i kako će se tretirati zajednički trening sa zaraženim igračem.

Komentari

Vaš komentar