Džumhur predao Đokoviću, sledi Čilić

Paris 1. nov 201813:14 > 13:16
Podeli:
Justin Setterfield/Getty Images

Novak Đoković je u četvrtfinalu Mastersa u Parizu jer mu je duel osmine finala predao Damir Džumhur. On je predao prvom teniseru sveta u drugom setu pri rezultatu 2:1 za Đokovića. U prvom setu je bilo 6:1.

Justin Setterfield/Getty Images

Novak Đoković je odmah na početku bio mnogo ubedljiviji od Damira Džumhura, koji je mnogo teže osvajao poene. Pri vođstvu 4:1 za Novaka, Džumhur je osetio bolove u leđima, a kako je taj gem trajao deset minuta bosanskohercegovački teniser je bio propisno iscrpljen. 

Damir je dobio lekarsku pomoć posle koje je Novak odservirao za osvajanje prvog seta. U drugom su odigrana svega tri gema posle čega je srpski teniser za samo 55 minuta završio posao u osmini finala. 

Tok meča:

Novak je prvi brejk napravio u četvrtom gemu. Đoković je imao dve brejk lopte u tom servis gemu Džumhura i odmah je prvu iskoristio. Srpski teniser je potom potvrdio brejk, a u prva tri servis gema on je Damiru dozvolio da osvoji pet poena. 

U šestom gemu je Damir Džumhur zatražio lekarsku pomoć zbog bolova u leđima, a on je već ranije tokom sezone imao problema sa tim delom tela. Gem je trajao preko 10 minuta, u njemu se Džumhur borio sa velikim bolovima i nije hteo da prepusti Novaku da lako povede 5:1. Đoković je iskoistio tek petu brejk loptu, a posle toga je Damir zatražio medicinski tajm-aut.

Novak je lako dobio sedmi gem i poveo sa 1:0 u setovima. Iako je rezultat bio 6:1, zbog medicinskog tajm-auta i dugačkog šestog gema prvi set je trajao 40 mintua. 

U prva dva gema drugog seta su oba tenisera su držala svoj servis, da bi zatim Đoković uzeo brejk Džumuru. Bosanskohercegovački teniser je potom predao Đokoviću zbog povrede leđa.