Rafa o karantinu, ritualima, detinjstvu i fudbalu

Podeli:
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Španski teniser Rafael Nadal boriće se u subotu za plasman u finale Masters turnira u Parizu, a za španske medije je govorio o mnogim temama u vezi sa tekućom sezonom, ali i stvarima iz prošlosti.

Nadal je u petak slavio protiv zemljaka Pabla Karenja Buste u četvrtfinalu turnira u Parizu.

Nadal je opisao svoje rituale na terenu.

Povezano

Onu stvar sa donjim vešom, svi znate na šta mislim, radim čitavog života i to ne mogu da promenim. Imam i druge rutine, kada igrate toliko tenis, svake nedelje, iz meseca u mesec, onda razvijete određene rutine koje vam pomažu da vam nivo koncentracije ne pada. Tako se izolujem od ostalih stvari i samo razmišljam o igri“, izjavio je 34-godišnji Rafael Nadal za emisiju Bertina Ozborna.

Karantin je bio dobar za moja kolena jer sam uspeo da se oporavim, ali ne i za moja stopala. Moje stopalo je bilo u veoma lošem stanju i imao sam nekoliko teških meseci. Dve nedelje pred start turnira u Rimu nisam znao ni da li ću uopšte biti tamo“, rekao je španski teniser.  

Nadal se osvrnuo i na svoje teniske početke.

Kada sam bio dečak bio sam veoma stidljiv. Ponekada sam i sada takav, ali sam mnogo putovao i imam mnogo različitih iskustava, tako da je ta stidljivost u velikoj meri nestala. Međutim, kada sam bio mali bio sam jako stidljiv i veoma poslušan. Moj otac je često bio van kuće zbog posla, a majka je radila u parfimeriji i dosta se posvećivala nama. Tada sam više voleo da igram fudbal jer sam tada bio sa drugovima, a kada igrate tenis, ipak ste usamljeniji. Imao sam veću tremu kada sam išao na fudbal nego na tenis. Moj stric mi je usadio ljubav prema sportu, ali se u mojoj porodici uvek pratio sport. Moj stric Migel Anhel je igrao na tri svetska prvenstva – u SAD, Francuskoj i na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji gde su nas pokrali“, ispričao je „Bik sa Majorke“.

Polufinala u Parizu počinju u 14 časova, a prvo će na teren izaći Danil Medvedev i Miloš Raonić. Posle njih svoj meč igraće Rafael Nadal i Aleksandar Zverev. Mečeve iz Pariza pratite u direktnom prenosu na Sport klubu 2.