Medvedev se žalio na podlogu u Parizu, možda nešto i promeni

Paris 10. nov 202112:305 komentara
Podeli:
Danil Medvedev
REUTERS/Christian Hartmann

Drugi teniser sveta Danil Medvedev kritikovao je podlogu na masters turniru u Parizu, na kojem je u finalu poražen od Novaka Đokovića. Rus je istakao da mu se ne dopada to što je podloga prespora, a direktor turnira i nekadašnji teniser Gi Forže rekao je da je u prošlosti kritika igrača imala uticaja na to kakva će podloga biti u budućnosti.

Ako bismo gledali mečeve na ovogodišnjem mastersu u Parizu, videli bismo da je podloga veoma spora, naročito za standarde Bersija, koji je jedan od najbržih turnira godine. Mislim da je presporo za turnir koji se igra na tvrdoj podlozi na zatvorenom. Imamo šljaku, imamo turnire na otovrenom na tvrdoj podlozi, a ovaj turnir nije predviđen da bude spor. Ne znam zašto je to sada bio slučaj, ali prethodne godine nije bilo tako“, izjavio je po završetku turnira Danil Medvedev.

Gi Forže se osvrnuo na mišljenje koje je ponudio Medvedev i rekao da će ga ozbiljno uzeti u razmatranje.

Takvi komentari mi znače. Pre četiri godine, ja sam ‘izgurao’ da se podloga u Parizu ubrza. Sećam se da sam o tome razgovarao sa Rodžerom Federerom. Pomislio sam – moramo da imamo bržu podlogu. Pitao sam Havijera Sančeza, direktora firme ‘Grinset’ koja pravi podlogu, da li je moguće da se podloga ubrza, a da nikome ne kaže. On je to učinio i bilo je znantno brže – to je potvrdio čak i ‘hok-aj sistem’. Od tada smo zadržali istu strukturu podloge – drvenu konstrukciju, smolu, ‘siliku’ (pesak koji omogućava podlozi da bude abrazivna i više ili manje brza). Od tada nismo menjali podlogu. Mislim da i loptice imaju uticaja na to koliko je brzo – najbrže loptice koriste se na turnirima u Beču i Sankt Peterburgu. Neki igrači su mi govorili da osećaju razliku u lopticama, a možda je proizvođač loptica menjao nešto u sastavu gume“, izjavio je Gi Forže.

Komentari

Vaš komentar