Simon odlaže penziju: Okrenuo Marija, sledi Fric

Paris 31. okt 202222:39
Žil Simon
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Francuski teniser Žil Simon u Parizu igra poslednji turnir bogate karijere. Ipak, posle velike borbe pobedio je Endija Marija 2:1 (4:6, 7:5, 6:3)i tako odložio planiranu penziju.

Kao u najboljim danima svoje karijere Simon je odigrao protiv Britanca, čiji najbolji dani su iza njega, ali i dalje se bori i čak je u prvih 50 na ATP listi. Ipak, sada je položio oružje pred čovekom koji ga je u prethodnih 18 mečeva dobio samo dva puta u karijeri.

I to ga je dobio na „Simonovski“ način. Borbeno, bez pomišljanja na predaju ijednog trenutka, u jednom iscrpnom i maratonskom meču. Kada je Mari dobio prvi set 6:4, pa još i u drugom vodio 5:3 i servirao za meč, osećalo se u Bersiju da se prisustvuje poslednjem gemu Francuza koji je sinonim za upornost i borbenost.

Upravo je to dao publici od tog gema. Napravio je brejk, potom vezao još tri gema i „ukrao“ set Britancu. Na tom talasu napravio je rani brejk u trećem setu, koji je uspeo da sačuva do kraja, iako je u gemu za potvrđivanje brejka bio suočen sa dve brejk lopte.

Naredni čovek koji će imati misiju da penzioniše 188. na svetu je deveti nosilac Tejlor Fric. Favorit, bez sumnje. Ali bio je i Mari, zar ne?

Mečeve u Parizu možete pratiti u direktnim prenosima na kanalima Sport Kluba u SBB mreži i na EON platformi.

Komentari

Vaš komentar