Đere: Uvek mi treba vreme za beton; Duci: Dobijen meč

Rogers Cup 6. avg. 20198:49
Podeli:
Minas Panagiotakis/Getty Images

Srpski teniseri neće po dobrom pamtiti ovogodišnji Rodžers Kup – i Laslo Đere i Dušan Lajović eliminisani su u prvom kolu, a bili su vidno razočarani dajući izjave za Sport klub.

U duelu dvojice specijalista za šljaku Đere je izgubio od Kristijana Garina sa 6:2, 7:6 (7-4), mada se činilo da bi mogao da napravi preokret, imao je set loptu za 1-1.

“Nisam baš najbolje ušao u meč, uvek mi treba malo vremena da se priviknem na igru na betonu. Nije nikakav izgovor, ali već dva-tri dana me muči mala prehlada – nije ništa strašno, ali nisam bio na 100%. U drugom setu sam pokazao nešto bolju igru, pogotovo od 3:5, i tu su nijanse odlučile“, kaže Đere.

Lajović je osvojio prvi set, bio u nekoliko navrata u finoj prednosti, ali je na kraju izgubio od Nikoloza Basilašvilija sa 3:6, 6:4, 6:4.

“Imao sam dobijen meč, ovo je jedan od mojih najgorih mečeva u poslednjih godinu i po dana. On je igrao još lošije od mene u set i po… Ovo je već treći meč da imam set i brejk prednosti, pa da zakomplikujem. Na kraju krajeva, zasluženo sam izgubio jer sam sâm kriv za ovaj poraz“, ističe Lajović.

Obojici sada sledi odlazak u Sinsinati, pa US open koji počinje 26. avgusta.