"Jurim dva sna protiv Novaka, imam iskustvo iz 2019"

Rome 21. sep. 20202:04 > 2:05
Podeli:
Getty Images/Clive Brunskill

Argentinski teniser Dijego Švarcman kaže da će u finalu Rima sa Novakom Đokovićem juriti dva sna i da veruje da ima šansu.

U polufinalu je Argentinac pobedio Denisa Šapovalova sa 6:4, 5:7, 7:6 (7-4).

Povezano

„Težak meč, Denis je igralo vrlo dobro i agresivno. U trećem setu smo igrali za finale, za Top 10, bilo je i nervoze. Mislim da sam iskoristio šanse kada je on mislio samo o pobedi, kada je servirao za meč – generalno je igrao bolje treći set, možda je zaslužio pre da pobedi, ali ja sam bio čvršći u taj brejku“, rekao je Švarcman i dodao da se oseća fizički savršeno uprkos tome što je meč trajao tri sata i 13 minuta.

Đoković i Švarcman do sada su igrali četiri puta i svaki put je Novak slavio, a prošle godine bio je to maraton u tri seta u Rimu.

„U nedelju imam dva sna – jedan je da osvojim veliku titulu, a drugi da uđem u Top 10. Znam da će biti vrlo teško, moram da igram više od 100%. Neću da kažem da je nemoguće, ali biće vrlo teško, mada imam šanse. Odmoriću, uradiću sve kako bih bio maksimalno spreman“, kaže Dijego i dodaje:

„Sada se vraćam u hotel, nešto ću da pojedem, ali biće teško zaspati posle toliko trčanja. Nema sna nigde… Probaću da se opustim, da zaspim, a sutra je novi dan i moram da mislim samo o finalu. Prošle godine smo igrali neverovatan meč, probaću da iskoristim to iskustvo. Igraću protiv velikog šampiona, do sada je izgubio samo tom diskvalifikacijom na US openu, ali moram da pripremim meč kao da je prva runda u pitanju i da budem maksimalno koncentrisan“.

Za kraj, Švarcman je poručio da je sve vreme žestoko radio iako se to nije videlo na njegovim rezultatima pre ovog turnira.

Finalni okršaj na programu je od 17 sati, uz direktni prenos na Sport klubu.