Drama zbog 10 evra u Rimu!

Rome 22. sep. 202017:08 > 17:26
Podeli:
Riccardo Antimiani - Pool/Getty Images

Organizatori Italijanskog opena, koji je završen u Rimu, žestoko su napadnuti preko društvenih mreža. Razlog je što je Simona Halep, pobednica ženskog turnira dobila nagradu za 10 evra manju od Đokovića, šampiona u muškoj konkurenciji!

REUTERS/Riccardo Antimiani

Najbolji igrač sveta inkasirao je 205,200 evra, dok je Rumunki pripao ček na 205,190 evra. Odmah su usledile reakcije u kojima se organizatori Masters turnira optuženi za diskriminaciju.

Povezano

Ova tema je već godinama aktuelna u svetu tenisa. Postoje krugovi, koji se zalažu da nagradni fond bude identičan za oba pola. Na Gren slemovima ovo pravilo je već usvojeno. Ipak i dalje postoje turniri na kojima igraju i muškarci i žene, ali su pripadnici „jačeg pola“ i dalje bolje plaćeni. U Rimu je razlika mizerna, ali je i to bilo dovoljno da se podigne prašina.

Prošle godine u glavnom gradu Italije, Rafael Nadal je kao šampion dobio ček na 958 hiljada evra, skoro duplo više od Karoline Pliškove, najbolje među damama. Zbog pandemije koronavirusa nagradni fond je za ovo izdanje dramatično smanjen. Organizatori su skoro izjednačili nagrade,ali je deset evra razlike bilo dovoljno da budu žestoko kritikovani.