Barti bez većih problema stigla do četvrtfinala Rima

Rome 13. maj. 202113:15
Podeli:
Ashleigh Barty
xRobxPrangex

Prvi nosilac turnira u Rimu i prva teniserka sveta Ešli Barti je pobedila Veroniku Kudermetovu iz Rusije u osmini finala turnira 2:0. Po setovima je bilo 6:3 i 6:3.

Meč i nije počeo baš najbolje po Australijanku jer je Kudermetova odmah napravila brejk, a tu prednost je izgubila tek u četvrtom gemu. Tada je Barti izjednačila na 2:2, pa je u narednom spasila četiri brejk prilike. Ešli je opet oduzela servis protivnici za 4:2, a kada je trebalo da overi brejk prednosti imala je opet komplikovan gem na svoj servis koji je veoma dugo trajao i u kom je Veronika imala šanse da stigne do brejka. Barti je dobila potom prvi set 6:3.

U drugom setu je servis Australijanke bio mnogo stabilniji. Uzela je brejk u trećem gemu, vodila je 3:1, i do kraja tu prednost održavala. Naredna protivnica će prvoj teniserki sveta biti Koko Gof koja je dobila Arinu Sabalenku u dva seta.

Amerikanka je prvi set dobila 7:5 napravivši ključni brejk u 11. gemu kada je povela 7:5. U drugom setu nije bilo brejkova do sedmog gema kada je Gof povela 4:3, zatim je dobila gem na svoj servis i povela je 5:3, a onda je još jednim brejkom ona završila meč.

Komentari

Vaš komentar