Nadal: Opet stopalo, sad je ludo bolelo

Rome 12. maj. 202223:1841 komentara
Podeli:
Rafael Nadal
Marco Iacobucci via Guliver

Rafael Nadal bio je snužden na konferenciji za medije posle poraza od Denisa Šapovalova (1:6, 7:5, 6:2) i rekao je da ga je stopalo opet bolelo.

U drugoj polovini trećeg seta bilo je evidentno da se Španac fizički muči.

„U pitanju je moje stopalo. To je sve. Ponovo stopalo, mnogo me je bolelo, to je to“, rekao je Nadal i potom dodao:

Pročitajte i:

„Nisam se povredio. Ja sam igrač koji živi s povredom. Nije ništa novo, to je već tu. Nažalost, teško mi je od dana do dana, da budem iskren. Čak i ovako, pokušavam naporno. Naravno, teško mi je ponekad da prihvatim situaciju. Može da bude frustrirajuće to što mnogih dana ne mogu da treniram na pravi način. Danas je sredinom drugog seta počelo, posle nisam mogao da igram kako treba“.

Nadal je vrlo brzo došao pred novinare, pa se tu zaustavio i čestitao Šapovalovu.

„Ne želim da umanjim njegovu pobedu. Zaslužio je, pogotovo uzevši u obzir način na koji je izgubio od mene u Australiji i prošle godine ovde. Svaka mu čast“.

Novinari su pitali Nadala da li bol dolazi nasumično ili posle nekog pokreta.

„Ne, ne dolazi. Tu je sve vreme. Nekad više, nekad manje. Danas je bilo ludo. Ne znam, voleo bih da govorim o drugim stvarima, o tenisu, ali danas je tako kako je. Ne znam šta će biti za nedelju dana. Danas mi je bilo teško, čak iako imam iskustva s takvim stvarima. Počeo sam sjajno sezonu, povredio rebro, sada je teško sa stopalom… Teško mi je da treniram kako treba u nekoliko uzastopnih dana. Najteže mi je što sam osećao da krećem bolje da igram, počeo sam ovaj meč dobro, i trening i zagrevanje su bili bolji. Tužan sam zbog toga. Moram da prihvatim situaciju i da se borim. Ne mogu više da vam kažem“, zaključuje Španac.

Nadal će pasti na peto mesto na ATP listi, što znači da je moguće da se sastane sa Novakom Đokovićem već u četvrtfinalu Rolan Garosa koji počinje 22. maja.

Komentari

Vaš komentar