Prvi set od 88 minuta, prekid na meč loptu i pobeda Cicipasa

Rome 13. maj. 202215:55 > 17:12
Podeli:
Julian Finney/Getty Images

Stefanos Cicipas plasirao se u polufinale mastersa u Rimu. Grk je u četvrtfinalu nakon lavovske borbe savladao domaćeg tenisera Janika Sinera.

Pobedu je Cicipas upisao u dva seta, rezultatom 7:6, 6:2.

Sat i 28 minuta trajao je prvi set koji je na kraju, u taj brejku, u svoju korist rešio Cicipas. Cicipas je prvi došao do brejka i poveo 2:0, ali je Siner uzvratio u petom gemu. Velika borba se vodila u svih 12 gemova, i nakon više od sat vremena ušlo se u taj brejk koji je na kraju rešen jednim mini brejkom razlike u Cicipasovu korist.

U drugom setu je Cicipas lakše izlazio na kraj sa Sinerom. Ponovo je rano došao do brejka i uz borbu do potvrde istog, a napravio je i novi brejk u sedmom gemu nakon čega je došao do pozicije da servira za meč i plasman u polufinale.

Uspeo je Siner da spase jednu meč loptu, pa i da dođe do brejk lopte, a sve se dodatno produžilo jer je na tribinama nekome pozlilo na šta je zapravo ukazao upravo Siner koji je sa svog mesta poslao i hladnu vodu kako bi pomogao.

Sudija je bio taj koji je odluku da se igra, ali je publika izviždala Cicipasa iako nije bila njegova odluka da ne čeka da se završi sa ukazivanjem pomoći osobi na tribinama.

Više od deset minuta trajala je pauza nakon koje je Cicipas drugu meč loptu pretvorio u pobedu.

Za mesto u finalu, Cicipas će igrati protiv Aleksandera Zvereva koji je prvi stigao do polufinala u Rimu pobedom protiv Krirsijana Garina.

Komentari

Vaš komentar