Šapovalov izbacio ranjenog Nadala!

Rome 12. maj. 202222:37 > 13. maj. 2022 0:3546 komentara
Podeli:
Rafael Nadal
REUTERS/Guglielmo Mangiapane via Guliver

Desetostruki šampion u Rimu Rafael Nadal ispao je u trećem kolu od Denisa Šapovalova sa 1:6, 7:5, 6:2! U drugoj polovini trećeg seta bilo je jasno da fizički nešto nije kako treba s Nadalom, mučilo ga je stopalo, a od 2:2 do 2:5 u trećem setu izgubio je 12 poena u nizu.

U prvom setu je Nadal diktirao ritam, terao Šapovalova da mnogo trči, a Kanađanin je grešio. Napravio je brejk Rafa već u drugom gemu na servis Šapovalova, veoma dugom. Taj trend nastavio se do kraja seta – Denis se mučio, a Nadal je lako osvajao svoje gemove (6:1).

Šapovalov se mnogo nervirao, grešio je forhendom, ali je uspeo ipak da osvoji prvi gem drugog seta, uz malo sreće i spasene tri brejk lopte.

Denis Šapovalov
Giuseppe Maffia via Guliver Images

Tada je usledio pad u Nadalovoj igri – nekoliko lakih grešaka i Španac poklanja brejk. Obojica su u tom intervalu igre pravili neke olake greške, a Kanađanin je uzvratio poklon u sedmom gemu – brejk Nadala bez izgubljenog poena.

U sledećem gemu je Šapovalov došao do nove brejk lopte, ali je Nadal odigrao agresivno i na mreži završio poen. Kanađanin stiže do nove brejk lopte, ali pokušao je da se izmakne na forhend na riternu i pogrešio.

Pročitajte i:

Ipak, nastavio je Šapovalov da vrši pritisak i u desetom gemu je došao do brejk i set lopte. Duga razmena, Nadal je strpljivo napadao i dočekao je grešku rivala bekhendom, da bi nedugo zatim upravo bekhend vinerom po paraleli izjednačio na 5:5 i pustio glasan uzvik.

Šapovalov je tada lako uzimao svoje gemove, došao do 6:5, a činilo se da će Nadal ipak bez problema izboriti taj brejk kada je poveo 30-0. Međutim, sledi sledeći niz – dupla greška, forhend u mrežu iz drugog udarca, dupla greška, bekhend daleko u aut, Šapovalov dolazi do 1-1 u setovima (7:5).

Počeo je treći set poklonima Šapovalova i brejkom Nadala, ali je već u narednom gemu snažnim i preciznim udarcima Denis vratio brejk.

Nastavio je Kanađanin da igra odlično, ali u narednim minutima postalo je jasno da nešto nije u redu s Nadalom: nekoliko puta se podbočio, imao je bolnu grimasu i nešto je govorio ljudima u svojoj loži.

Dosta grešaka, a Šapovalov je od rezultata 2:2 vezao 12 poena u nizu i vodio je sa 5:2. Niz se produžio na 14, Denis je propustio dve meč lopte, ali ne i treću.

U četvrtfinalu Šapovalova čeka Kasper Rud, u petak oko 15 sati.

Komentari

Vaš komentar