Medvedev: Nikada na šljaci neću biti kao neki Španci

ATP 10. maj. 202121:107 komentara
Podeli:
Daniil Medvedev
REUTERS/Sergio Perez

Ruski teniser Danil Medvedev uspeo je da se popne do drugog mesta ATP liste uprkos činjenici da nikada nije dobio meč u glavnom žrebu Rolan Garosa, a tokom godina nije krio da nije preterani ljubitelj šljake. Pred nastup na Masters turniru u Rimu Medvedev je otkrio da radi na tome da unapredi svoje igre na ovoj podlozi.

Moskovljanin je na turniru u Madridu učešće završio u trećem kolu kada je od nejga bio bolji Čileanac Kristijan Garin.

Tenis:

Nikada na šlljaci neću igrati kao neki španski teniseri – oni od malena vežbaju svoj stil. Forhend, veliki spin, visoko preko mreže i lopta blizu linije. Moji udarci funkcionišu bolje na tvrdim podlogama, ali moram da ih prilagodim šljaci. Fizički moram da se poboljšam, a mečevi će mi pomoći“, izjavio je Danil Medvedev.

Što se tiče mog nastupa u Madridu, nisam zadovoljan rezultatom, ali moram da uzmem u obzir činjenicu da sam igrao protiv dvojice odličnih igrača na šljaci – Alehandra Davidovića Fokine i Kristijana Garina. Davidović je pobedio Beretinija u Monte Karlu, a on je bio u finalu Madrida. Igrao sam dobro u nekim trenucima tih mečeva, to mi daje neko samopouzdanje“, rekao je ruski teniser.

Mečeve iz Rima moći ćete da pratite u direktnim prenosima samo na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar