Lejver savetuje Đokovića: Ne razmišljaj o Gren slemu

Tenis ostalo 24. jun 201610:33 > 10:34
Novak Đoković ove godine ima šansu da postane tek treći igrač koji je uspeo da kompletira kalendarski Gren slem, a poslednji koji je to učinio i to u dva navrata, Rod Lejver (1962. i 1969.) imao je šta da mu kaže.
– Moj savet Novaku pre Vimbldona bio bi da ne govori još o Gren slemu, možda čak da ni ne misli na to, samo igraj turnir. Ako kažeš da ideš na Gren slem, time stavljaš još više pritiska na sebe, a pritisak može da se poveća – kaže Lejver.
Legendarni Australijanac rekao je da nema ništa protiv da Đoković ponovi njegovo dostignuće.
– Ako Novak to postigne, bio bih veoma srećan da mu pružim ruku i da mu čestitam. Bila bi to sjajna stvar za njega, neverovatno je koliko dobro igra, pokazao je svoju veštinu i svoj karakter, zato mislim da ima dobre izglede da osvoji Gren slem. 
Lejver je upozorio Đokovića podsećajući na ono što se dogodilo Sereni Vilijams prošle godine. 
– Ona je na US openu mogla da kompletira Gren slem i stavila je sebe pod veliki pritisak, izgledalo je da je mislila da joj je to jedina šansa da to postigne, pa je izgubila u polufinalu. Čini se da Novak igra dobro pod pritiskom i može se pretpostaviti da neće imati takvih problema na Vimbldonu koji je već tri puta osvajao, ali nikada se ne zna kako ljudi reaguju u takvim situacijama. 
Takođe, Australijanac je posavetovao Novaka da ne gleda daleko u žreb. 
– Potrebno je da pobediš u sedam mečeva, to je sve, ne moraš da pobediš svih 127 preostalih igrača na turniru. Dakle, ne treba da se uplete u to razmišljanje s kim bi možda mogao da igra u kojoj rundi, možda neki igrači koji bi mogli da mu predstavljaju problem ni ne doguraju tako daleko – zaključio je Lejver. 
Žreb za treći Gren slem turnir sezone održaće se u petak od 11.00 po srednjoevropskom vremenu. Sve mečeve, kao i najzanimljivija dešavanja sa Vimbldona možete pratiti direktno na kanalima Sport kluba.

Author: Vladimir Vesić