Poznat spisak za Fed kup, na njemu i Jankovićeva

Tenis ostalo 16. nov. 201612:24 > 12:32
Podeli:
Lintao Zhang / Getty Images

Selektorka ženske teniske reprezentacije Srbije Tatjana Ječmenica za Sportski žurnal je izjavila da će ovih dana i zvanično uputiti pozive igračicama na koje računa za turnir u Talinu početkom februara sledeće godine, na kojem će Srbija pokušati da stigne do baraža za Drugu svetsku grupu Fed kupa.


„Do kraja novembra poslaću mejlove svim igračicama da se izjasne da li će igrati ili ne. Trenutno je većina njih na odmoru, neke još igraju turnire, pa se nadam da kada počnu da sastavljaju kalendar za 2017. da će se dogovoriti sa svojim timovima da će u prvom tromesečju biti i turnir u Talinu. Očekujem da ću do Nove godine dobiti sve odgovore i nadam se da ću moći da računam na najjači sastav
„, rekla je Ječmenica.

Srbija će se od 6.februara sledeće godine u Talinu sa 13 reprezentacija boriti da pobedi i osigura nastup u baražu za Drugu svetsku grupu.

Selektorka je otkrila koje sve teniserke će dobiti poziv nacionalnog tima.

„Pozive će dobiti Jelena Janković, Aleksandra Krunić, Ivana Jorović, Bojana Jovanovski, Nina Stojanović, kao i mlada Olga Danilović. Sve će dobiti mejlove i sve će konkurisati za mesto u timu“, zaključila je Ječmenica.