Titula za Bašića u Gvadalahari

Tenis ostalo 27. mar 20173:22 > 3:40
Podeli:
Ryan Pierse, Getty Images Sport

Teniser iz Bosne i Hercegovine Mirza Bašić osvojio je Čelendžer u meksičkoj Gvadalahari pobedivši u finalu Kanađanina Denisa Šapovalova sa 6:4, 6:4.

Bašić je 17-godišnjeg tenisera iz Kanade savladao posle 73 minuta igre u najvećem gradu meksičke države Halisko, što je bio njegov prvi trijumf na čelendžerima posle 2015. godine, kada je slavio u italijanskom Rekanatiju. Bosanskom teniseru su to jedine dve titule sa Čelendžer tura, a ima još sedam titula na „fjučersima“.

Šapovalov je pre finala imao odličan niz od devet dobijenih mečeva na čelendžerima, a u Meksiko je došao sa titulom iz kanadskog Dramondvila, gde je u poslednjem meču dobio Belgijanca Bemelmansa. Mladi teniser je svakako najpoznatiji po potezu sa Dejvis kup meča protiv Velike Britanije u februaru, kada je pri kraju borbe sa Kajlom Edmundom nespretno pogodio sudiju Arnoa Gabasa lopticom u oko, zbog čega je diskvalifikovan. 

Ipak, Bašić je bio strpljiviji i bolji u ključnim poenima, što je potvrdio i posle meča.

„Poslednju titulu sam osvojio 2015. godine, tako da sam veoma srećan zbog pobede u Meksiku, gde uživam da igram. Denis je mlad igrač i u naletu je, pa je bilo za očekivati da meč bude težak, ali ja sam bio strpljiviji i solidniji“, zaključio je Bašić po osvajanju titule.