Kermod: Naći će se već neko da zameni 'Veliku četvorku'

Podeli:
Clive Brunskill Getty Images

Izvršni direktor ATP Kris Kermod izjavio je da je dobro za tenis i sport uopšte što su Rodžer Federer i Rafael Nadal ponovo zaigrali na vrhunskom nivou.

  Početkom sezone Federer je osvojio titule na Australijan openu, Indijan Velsu i Majamiju, posle čega je usledila serija Nadala koji je trijumfovao u Monte Karlu, Barseloni i Madridu.

„Bilo je iznenađenje za sve da ih vide kako se vraćaju puni energije u finalu Austalijan opena, koje je za mene bilo najbolje ikad. Mislim da je njihov povratak pozitivna stvar, ne samo za tenis, već sport generalno. Oni su veliki ambasadori i ikone„, kazao je Kermod.

Posle odličnog starta, Federer je odlučio da preskoči kompletnu sezonu na šljaci.

„Kada osvojiš toliko titula kao što su Rodžer i Rafa, onda je najvažnije da  igraju koliko je potrebno. Ne treba ih pritiskati. Oni su superstarovi, kao i Endi i Novak. Poslednjih deset godina su dali toliko mnogo sportu.“

Na posletku je prvi čovek ATP prokomentarisao i kada očekuje ‘smenu generacija’.

Mi moramo da budemo spremni da se prilagodimo budućim generacijama. Odrastao sam slušajući da tenis neće biti isti kada se povuku Borg i Mekinro, ali se onda pojavio Boris Beker. Nedostajaće nam ‘Velika četvorka’, ali ne će doći neko novi. Tim može da bude zvezda, isto je sa Krijosem, ali ne znamo ko će da bude na vrhu“, zaključio je Kermod.