Kicbil: Dobar start Zimonjića i Matkovskog

Tenis ostalo 1. avg 201721:24 > 21:26
Podeli:
Alex Pantling/Getty Images

Srpsko-poljski dubl Nenad Zimonjić i Marćin Matkovski plasirao se u drugo kolo turnira u austrijskom Kicbilu, posle pobede nad češkom kombinacijom Roman Žebavi - Jiri Veseli 2:0 u setovima.

Srbin i Poljak, koji su u Kicbilu prvi nosioci, oba seta su rešili u svoju korist posle taj brejkova 7:6(5), 7:6(4) i za 91 minut igre obezbedili plasman u narednu fazu.

Početak meča nije bio dobar za Zimonjića i Matkovskog pošto su već na startu izgubili servis. Ipak u četvrtom gemu su vratili brejk i posle sigurnih servis gemova na obe strane do kraja seta, ušlo se u taj brejk, koji su Srbin i Poljak dobili.

Za razliku od prvog, u drugom setu su Česi prvi prepustili servis protivnicima, u sedmom gemu, omogućivši im da serviraju za pobedu. Međutim, Zimonjić i Matkovski nisu iskoristili tu priliku, u desetom gemu su izgubili servis. pa su ponovo morali kroz taj brejk da rešavaju set i meč.

U drugom kolu Zimonjić i Matkovski čekaju bolje iz duela između Austrijanaca Džeralda Melcera i Tristan-Samuel Veisborna i belorusko-austrijanske kombinacije Maks Mirni – Filip Osvald.