Čelindžer Kaltaniseta: Pobeda Zekića, poraz Đerea

Tenis ostalo 12. jun 201820:42 > 21:20
Podeli:
Julian Finney/Getty Images

Srpski teniser Miljan Zekić savladao je u dva seta Urugvajca Martina Kuevasa na Čelindžeru u italijanskoj Kaltaniseti. Za razliku od njega Laslo Đere ponovo je doživeo poraz od Španca Đaumea Munara, iako je dobio prvi set sa nulom.

Iako je meč rešio u dva seta, ali je trajao čak dva seta. U prvom je bilo 7:5, iako je startni brejk napravio Kuevas. Prvo je 289. reket sveta izjednačio na 4:4, a onda je napravio brejk u 12. gemu za 7:5. Brejkova je bilo i u drugom setu. Odmah je Zekić oduzeo servis za 2:0 i držao je taj brejk do devetog gema kada je čak i imao dve meč lopte. Međutim, izgubio je taj gem, kao i naredna dva i 288. igrač sveta poveo je sa 6:5 i servirao za izjednačenje u setovima. Međutim, već u narednom gemu Zekić je bez izgubljenog poena i izborio taj brejk, u kom je iskoristio treću meč loptu i slavio 7:5.

Zekić če u borbi za četvrtfinale igrati protiv domaćeg Donatija. Sa druge strane u osmini finala neće biti Lasla Đerea, iako je dobio prvi set protiv Munara 6:0. Ipak, igrač koji ga je pobedio prošle nedelje, uspeo je da dobije naredna dva seta 6:2 i 6:4 i na kraju preokrenuo. U osmini finala igraće protiv Fakunda Banjisa.