Lejver kup: Đoković i Federer sa iste strane mreže

Tenis ostalo 20. sep. 20182:03 > 9:16
Podeli:
Clive Brunskill Getty Images Sport

Drugi po redu Lejver kup počeće u petak u Čikagu, a prvi put biće održan u Sjedinjenim Američkim Državama. Tim "Evropa" suprotstaviće se timu "Svet", a ljubitelji tenisa imaće u čemu da uživaju.

„Tim je na prvom mestu. Uživam u ideji da smo tokom godine rivali, a to što ćemo ovog vikenda nastupiti kao ekipa je posebno uzbudljivo“, rekao je Rodžer Federer u sredu kada su se igrači okupili u Čikagu na svečanosti pre početka turnira.

Federer, kao i prošle godine, predvodi „Evropa“, a ove godine će njegovi „saigrači“ biti Novak Đoković, Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov, David Gofan, Kajl Edmund i kao zamena Žeremi Šardi.

U timu „Svet“ nastupiće Džon Izner, Kevin Anderson, Frensis Tiafo, Dijego Švarcman, Džek Sok, Nik Kirijos, i kao zamena Nikolas Džeri.

Iako se turnir igra od petka do nedelje, neki od igrača u Čikagu su još od ponedeljka, čak i Džon Izner koji je pre samo nekoliko dana postao otac.

Kapiteni timova su Džon i Patrik Mekinro i Bjorn Borg i Tomas Enkvist, a svi zajedno uživali su na ceremoniji i druženju sa navijačima u sredu. Posebnu pažnju navijača imao je Novak Đoković obzirom na veliki broj srpskih državljana koji žive u Čikagu.

Tokom egzibicionog turnira koji nosi ime legendarnog tenisera biće odigrana po tri singl meča i jedan meč dublova svakog dana. Pobednik je onaj ko prvi osvoji 13 poena – svaki pobeda prvog dana donosi jedan, drugog dva, a trećeg tri poena.

Prošle godine nam je Lejver kup doneo neke sjajne momente kada su u pitanu Federer i Rafael Nadal, a ove godine bismo mogli da vidimo kako bi izgledao dubl koji čine Federer i Đoković.

„Voleo bih da igram sa Novakom, nadam se da i on isto razmišlja. Rešavamo to pitanje u hodu“, rekao je Federer.