Lejver kup: Đoković i Federer sa iste strane mreže

Tenis ostalo 20. sep 20182:03 > 9:16
Podeli:
Clive Brunskill Getty Images Sport

Drugi po redu Lejver kup počeće u petak u Čikagu, a prvi put biće održan u Sjedinjenim Američkim Državama. Tim "Evropa" suprotstaviće se timu "Svet", a ljubitelji tenisa imaće u čemu da uživaju.

„Tim je na prvom mestu. Uživam u ideji da smo tokom godine rivali, a to što ćemo ovog vikenda nastupiti kao ekipa je posebno uzbudljivo“, rekao je Rodžer Federer u sredu kada su se igrači okupili u Čikagu na svečanosti pre početka turnira.

Federer, kao i prošle godine, predvodi „Evropa“, a ove godine će njegovi „saigrači“ biti Novak Đoković, Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov, David Gofan, Kajl Edmund i kao zamena Žeremi Šardi.

U timu „Svet“ nastupiće Džon Izner, Kevin Anderson, Frensis Tiafo, Dijego Švarcman, Džek Sok, Nik Kirijos, i kao zamena Nikolas Džeri.

Iako se turnir igra od petka do nedelje, neki od igrača u Čikagu su još od ponedeljka, čak i Džon Izner koji je pre samo nekoliko dana postao otac.

Kapiteni timova su Džon i Patrik Mekinro i Bjorn Borg i Tomas Enkvist, a svi zajedno uživali su na ceremoniji i druženju sa navijačima u sredu. Posebnu pažnju navijača imao je Novak Đoković obzirom na veliki broj srpskih državljana koji žive u Čikagu.

Tokom egzibicionog turnira koji nosi ime legendarnog tenisera biće odigrana po tri singl meča i jedan meč dublova svakog dana. Pobednik je onaj ko prvi osvoji 13 poena – svaki pobeda prvog dana donosi jedan, drugog dva, a trećeg tri poena.

Prošle godine nam je Lejver kup doneo neke sjajne momente kada su u pitanu Federer i Rafael Nadal, a ove godine bismo mogli da vidimo kako bi izgledao dubl koji čine Federer i Đoković.

„Voleo bih da igram sa Novakom, nadam se da i on isto razmišlja. Rešavamo to pitanje u hodu“, rekao je Federer.

Clive Brunskill, Getty Images Sport
Clive Brunskill, Getty Images Sport
Clive Brunskill, Getty Images Sport
Clive Brunskill, Getty Images Sport
Clive Brunskill, Getty Images Sport
Clive Brunskill, Getty Images Sport