Miladinoviću prvi ITF turnir u Srbiji

Tenis ostalo 8. jul 201912:14 > 12:14

Pobedom srpskog tenisera Marka Miladinovića u pojedinačnoj konkurenciji, te ruskog para Dubrivni-Ovčarov u dublu, okončan je ITF World Tour 15 M Belgrade, prvi profesionalni teniski turnir u Srbiji.

Srpski teniser, kome je ovo drugi trofej u profesionalnoj konkurenciji, nije naišao na veći otpor mladog mađara Fabijana Marožana, kome je ovo bilo prvo finale na ovom nivou takmičenja. Miladinović je slavio sa 6:3, 6:3.

„Izuzetno sam srećan zbog ovog uspeha na turniru koji će puno značiti i meni i drugim našim igračima u njihovoj karijeri. Drago mi je da ćemo moći da stičemo dragocene poene na takmičenjima koje se organizuju u našoj zemlji, i želeo bih da se zahvalim Teniskoj akademiji “Tipsarević” i svima koji su doprineli da organizacija turnira bude sjajna u moje ime i ime svih igrača“, istakao je u svojoj zahvalnici Miladinović.

Trofeje pobedniku i učesniku finala turnira ITF World Tour 15 M Belgrade uručili su na svečanoj ceremoniji predsednik Teniskog saveza Srbije Mirko Petrović i osnivač Teniske akademije “Tipsarević” i proslavljeni teniski as Janko TIpsarević.

„Zahvalio bih se svim igračima i njihovim timovima, Teniskom savezu Srbije, cenjenim partnerima i brojnoj publici na učešću i zapaženoj podršci koju su pružili u uspešnoj realizaciji prvog turnira kategorije 15 M koji smo organizovali našoj teniskoj akademiji. Naročito mi je drago što, stvaranjem uslova da naši igrači osvajaju poene na domaćem tlu, pozitivno utičemo na misiju stvaranja novih generacija teniskih asova i njihovu afirmaciju na profesionalnoj teniskoj sceni – čime dodatno popularizujemo teniski sport, koji nam je doneo toliko uspeha, trofeja, radosti i priznanja proteklih godina. Čestitao bih Marku, Artemu i Aleksandru na osvojenim trofejima, poželeo im i dalje uspehe i da se, kao i svi mi – uvek sećaju svojih prvih osvojenih turnira i trofeja„, poručio je prisutnima Tipsarević.