Kort: Pokušali su mene da diskriminišu, žao mi ih je

Podeli:
Getty Images/Paul Kane

Legendarna Margraret Kort razočarana je postupcima organizatora Australijan Opena, Džona Mekinroa i Martine Navratilove tokom

Organizatori Australijan Opena pozvali su legendarnu teniserku da im bude počasna gošća kako bi obeležili 50 godina od njenog osvajanja kalendarskog Gren slema.

Ipak, njoj je zasmetalo što joj nisu dali da održi govor prilikom primanja nagrade.

Povezano

„Mislili su da ću da propovedam, ali to nikad ane bih uradila. Postoji vreme i mesto za to“, rekla je Kort.

„Oni su uperili prst u mene, pokušali su da diskriminišu sve što sam uradila i to je tužno“.

Tokom turnira u Melburnu Martina Navratilova i Džon Mekinro u nosili baner kojim su tražili promenu imena ‘Margaret Kort’ arene zbog njenih netolerantnih, homofobičnih stavova. Na baneru je u aboridžinskom stilu pisalo „Ivon Gulagong arena“, čime se odaje priznanje četvorostrukoj šampionki Australijan Opena

„Šta god mislila o nekoj osobi, nikada ne bih tražila da se promeni ima stadiona. To je pogrešno. Uvek sam mislila da sam u dobrim odnosima sa Džonom, poštovala sam ga. Iznenadio me je taj njegov postupak. Žao mi ga je jer ne može da napravi razliku između više segmenata život“, dodala je Kort.

Organizatori Australijan Opena istakli su posle toga da su se potrudili da Kort ugoste kao VIP ličnost, te da nije predviđeno da se drže govori.