ITF bord igrača: Šetkić poziva sve da glasaju

Tenis ostalo 4. maj 202019:48 > 19:51
Zhong Zhi/Getty Images

Od kada je tenis na pauzi zbog pandemije koronavirusa, na površinu je izašla i sva nesavršenost sistema u kome se igra i činjenica da su slabije ranigirani igrači veoma nezaštićeni.

Nakon brojnih izjava igrača i igračica o problemima sa kojima su suočeni, brojnih najava najboljih igrača da će se pomoći igračima koji ne zarađuju mnogo i koji su niže rangirani, konačno je pokrenuta konkretno i inicijativa o osnivanju borda igrača i u ITF. O tome je za Sport Klub govorio Aldin Šetkić.

„ITF je zvanično objavio da igrači narednih mesec dana mogu da nominuju, a potom 28. maja počinju i da glasaju za svoje predastavnike koji će činiti ITF players Board„, rekao je za Sport Klub Aldin Šetkić.

Savet igrača činiće sedmorica tenisera, a Šetkić objašnjava da će on biti među nominovanima i da je veoma važno da region ima svog predstavnika u ovom telu.

„Sedam igrača iz celog sveta će biti izabrano, s tim da ću ja biti predstavnik igrača iz Evrope. Svi naši igrači koji imaju registrovan IPIN – tj. platili su ITF članarinu za ovu godinu, svi oni su danas od ITF primili mejl i samo treba da ispune online formu, da stave da nominuju igrača ‘Aldin Setkić’ iz Bosne i Hercegovine ATP rang 487. i da pošalju mejl nazad ITF“, pojašnjava bosanskohercegovački igrač.

„Imam veliku podršku naših top 100 igrača Ducija Lajovića, Miše Kecmanovića, Damira Džumhura, Filipa Krajinovića i zaista bih voleo samo da aktiviramo sve naše igrače koji igraju fjučerse, ne moraju da imaju ATP rang da odvoje 2-3 minuta i pošalju mejl ITF“, zaključio je Šetkić.