Milojević: Hvala Novaku na svemu što radi za tenis

Tenis ostalo 31. maj 202017:43 > 17:46
Mark Runnacles/Getty Images

Serija turnira TSS Tour startuje 1. juna (glavni turnir) za seniore i seniorke koji će biti održan na terenima TK Meridiana u Novom Sadu, a pobednik drugog turnira u Beogradu imaće priliku da učestvuje na Adria Touru, u organizaciji Novaka Đokovića, uz direktne prenose na kanalima Sport kluba.

Prvi nosilac prvog seniorskog turnira u okviru TSS Tour-a je 24-godišnji Dejvis kup reprezentativac Srbije Nikola Milojević, koji će nastupiti i u Beogradu.

Povezano

“Igraću sigurno Novi Sad i Beograd, verujem da ću i ostale turnire koji će uslediti nakon ova dva. TSS Tour je veoma lepa motivacija i to što će najbolji sa TSS turnira u Beogradu imati ulaznicu za Adria Tour, samim tim nadam se da ću ja postići najboilji rezultat, zaslužiti tu „vajld kartu“ i igrati uz Đokovića. Smatram da je pre svega pozitivno to što su Novak i TSS organizovali turnire u ovom nekom prelaznom periodu. Smatram da je pozitivno ovo što ćemo moći da igramo turnire i što će biti na svakom od tih turnira pet-šest kvalitetnih igrača, da se održi taj takmičarski duh, da se igraju mečevi, da bude turnira. Hvala Novaku na svemu što čini za ovaj sport, što je uvek sto posto u njemu ne samo za sebe, već i sve nas“, ističe Milojević.

Milojević je trenutno 145. teniser sveta. Od ranih juniorskih dana, njegove 14. godine trenirao je i bio uz Dejvis kup tim Srbije. Teniski je sazrevao gledajući na delu Dejvis “dream team” Srbije koji je osvojio jednu salataru i igrao još jedno finale. Debi u nacionalnom dresu u najjačoj reprezentaciji doživeo je 3. febuara 2018. pod svodovima niškog Čaira u sudaru Srbije i SAD.

Lucas Dawson, Getty Images

 “U solidnoj sam formi jer sam čim je bio dozvoljen izlazak iz kuće krenuo sa treningom. Bio sam i 28 dana u strogom karantinu jer sam u Srbiju došao iz inostranstva baš u vreme početka pandemije. Relativno brzo sam se vratio u formu i krenuo sa normalnim treninzima, tako da sam u prilično dobroj formi. Za vreme korone sam bio kući sa devojkom, koja je takođe teniserka i trudili smo se da treniramo koliko god smo mogli, ali kao i svima drugima, tako i nama nije bilo lako i nismo mogli da treniramo na pravi način, već koliko to prostor u stanu dozvoljava. Nadam se dobrim rezultatima na turnirima koji su pred nama, ali pre svega mi je drago što imam mogućnost da se takmičim i čestitam Novaku i TSS što su se odlučili na ovaj korak nama svima veoma dragocen“.

U doba juniorske karijere Nikola je imao priliku da odmerava snage i pobeđuje mnoge današnje asove velike profi scene. U Beogradu 13. i 14. juna na delu ćemo videti 7. tenisera sveta Nemca Aleksandra Zvereva, sa kojim se Milojević borio na juniorskom Rolan Garosu.

„Zverev i ja smo igrali smo taj jedan meč u Parizu gde je on mene pobedio. Kao junior uvek je imao dobar servis i bekhend, kretanje mu je bilo jedno od slabijih stvari, ali sada to nije više tako što govori i činjenica da je stigao do 3. mesta na svetu. U juniorskom tenisu Zverevu su slabija tačka bili izlasci na mrežu i igra na mreži. Biće zaista užitak gledati na terenu sve asove koje će Novak okupiti na Adria Touru, biće to pre svega prilika našim mladim igračima, deci i juniorima da vide na delu vrh svetskog tenisa u našem Beogradu, što je prilika koju mnoge svetske metropole nisu imale, a posebno nemaju sada u ovo vreme korone“, zaključio je Milojević.