Đoković: Teško je dobiti Dimitrova

Tenis ostalo 30. maj 201319:55
Podeli:
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da će morati da igra najbolje što može ako želi da pobedi Grigora Dimitrova u sledećem kolu Rolan Garosa.

Đoković je danas u tri seta pobedio Gvida Pelju i tako zakazao obračun sa Dimitrovim, od koga je izgubio na Masters turniru u Madridu.

„Bio je ovo ‘deža vi’ (već vidjeno) od pre dva dana zbog teških uslova. Drago mi je da sam uspeo da završim ovako ovaj meč“, rekao je Đoković novinarima u Parizu.

„Bilo mi je teško u Madridu (protiv Dimitrova), igrao je sjajno tamo. Postalo je teško dobiti ga, moraću da igram najbolje što mogu da bih ga pobedio. Igra se u pet setova i nadam se da će sve biti dobro i u moju korist“, rekao srpski teniser.

Dimitrov je nedavno napunio 22 godine i trenutno je 28. igrač sveta, a u poslednje vreme igra sve bolje, što je Djoković i priznao.

„Videćemo koliko daleko može da dogura. Ima potencijal, ima dobre udarce i talentovan je, naravno, ali dugačak je put pred njim. Sada moramo da vidimo da li je spreman da vredno radi i koliko će biti posvećen ovom poslu. To je jedini način u savremenom tenisu, jer je sada postao znatno konkurentniji“, rekao je Đoković.

Author: AK