JELENA: Ja sam problem, nisam opuštena!

Tenis ostalo 26. maj 201518:53 > 19:16
Podeli:

Jelena Janković istakla je da zbog brojnih povreda nije dovoljno fizički spremna da igra na najvećem nivou.

Srpska teniserka je eliminisana već na startu Rolan Garosa od kvalifikantkinje iz Bugarske, a Jankovićeva ističe da je samo ona problem, ne rival.

„Nema veze sa protivnicom preko puta, ko god da je. Problem sam ja, nespremna sam i nisam opuštena. Samim tim ne mogu da igram svoju igru. Dosta grešim, srljam, imam sto opcija u glavi. Baš sam loša, čak me sramota što sam tamo“, rekla je Jankovićeva.

Ona od kraja 2014. godina ima problema sa povredama, pa se nada da će joj ova rana eliminacija pomoći da se konačno oporavi i fizički spremi za naredne turnire.

„Mogu neke stvari da izvučem na talenat na borbu, mogla sam i danas da sam imala malo sreće u drugom setu. Da sam uzela loptu da izjednačim na 5:5. Ko zna, možda ne bih izdržala treći set jer nemam dovoljno kondicije, ali možda i bih. Ali nije mi bilo suđeno. Možda je i bolje ovako, da se oporavim 100 odsto, da se spremim fizički, da ojačam telo, da ga dovedem u normalu. Nisam u formi, nemam snage, telo ne može da izdrži napore da igram na ovom nivou. Samo mi je bitno da sam zdrava da kada izađem na teren da ne moram da stojim na mestu. Ne smem da se opustim, plašim se da slučajno nešto ne istegnem“,rekla je Jankovićeva.

Author: AK