I Troicki eliminisan sa Vimbldona

Tenis ostalo 23. jun 201117:42
Srbija svakog dana na Vimbldonu u proseku „izgubi“ jednog predstavnika. Četvrtog dana takmičenja na londonskom Gren Slemu eliminisan je i četvrti predstavnik naše zemlje, a neslavnu seriju koju su u povoju tunira počeli Bojana, Jelena i Janko, nastavio je Viktor Troicki. Njega je za nešto manje od dva i po sata, uz kratkotrajan prekid uzrokovan kišom, savladao 57. igrač na svetu, takmičar iz Kineskog Tajpeha, Jen-Sun Lu, koji je u tri seta, sa 7:6 (5), 6:4, 6:4, pobedio Viktora. 
Lu, momak koji u karijeri nije osvojio nijedan ATP turnir, pokazao je da mu „leži“ trava. On je prošle godine dogurao do četvrtfinala, a da će biti „tvrd orah“ za Srbina bilo je jasno odmah na početku meča. Predstavnik Kineskog Tajpeha poveo je sa 3:0, ali je prvi set dobio tek u taj-brejku, pošto je Viktor uspeo da uzvrati osvojivši gem na servis protivnika.
Drugi set bio je verovatno posledica pada samopouzdanja i koncentracije Viktora zbog onoga što mu je prethodilo. Troicki je srljao iz greške u grešku, čak nije sebi uspeo da obezbedi nijednu brejk priliku, što je raspoloženi Lu koristio, i tada, i u trećem, ispostavilo se, poslednjem setu. Azijat je na samom startu osvojio gem na servis Viktora i poveo sa 2:0, a jedini brejk priliku koja mu se u nastavku pružila (u osmom gemu) naš teniser nije iksoristio, i tako propustio poslednju šansu da se vrati „u igru“. Kiša je na kratko „oterala“ tenisere u svlačionicu pri vođstvu Lua u trećem setu od 5:4 i 30:00, a po povratku na teren, Viktor je kapitulirao posle samo nekoliko minuta.

Author: Sportal