Grčka izjednačila: Ćorić propustio 4:1 u trećem setu

Tenis ostalo 4. jan 202310:29
Borna Ćorić
REUTERS/Lisa Leutner

Grčka je izjednačila na 1-1 u gradskom finalu Junajted Cupa u Pertu pošto je četvrti teniser sveta Stefan Cicipas sa 6-0, 6-7(4), 7-5 pobedio Bornu Ćorića, 26. igrača sveta, posle dva i po sata igre.

Junajted kup pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

Cicipas je lako dobio prvi set pošto je triput oduzeo servis Ćoriću. Hrvatski teniser u drugom setu počinje da igra, a niko ne gubi svoj servis i set je odlučen u taj-brejku u kojem je Ćorić bio bolji. U drugom setu Ćorić dolazi do vođstva od 3-1 nakon što je uzeo servis Cicipasu, ali Grk vraća servis i onda još jednom uzima servis za 6-5, da bi na kraju zaključio set i meč u svoju korist.

Junajted kup:

Grčka i Hrvatska su sada izjednačene na 1-1. Prvi bod za Hrvatsku donela je Dona Vekić, koja je lako sa 6-2, 6-0 svladala Despinu Papamikail. U sredu još igraju Petra Martić protiv šeste teniserke sveta Marije Sakari i Borna Gojo protiv Mikaila Pervolarakisa.

Pobednik gradskog finala, a igraju se tri gradska finala, napredovaće na fajnal for Junajted kupa u Sidneju, koji se igra od 6. do 8. januara, a četvrti učesnik biće sledeća najbolje plasirana reprezentacija iz grupne faze.

Komentari

Vaš komentar