Lejver kup: Cicipas i Zverev približavaju Evropu pobedi

Podeli:
Stefanos Cicipas
REUTERS/Richard Cashin

Nastavljeno je takmičenje u Lejver kupu koji se ove godine održava u Ti Di Gardenu u Bostonu. Drugog dana Evropljani su preko Cicipasa i Zvereva dobili oba singla za ukupno vođstvo 7:1.

Evropa je u drugi dan ušla sa prednošću 3:1. Prvi na teren izašli su Stefanos Cicipas i Nik Kirjos. Australijanac već duže vreme nije u formi, dok se treći teniser sveta polako vraća. I to se videlo u njihovom meču.

Grk je gotovo rutinski rešio oba seta sa po jednim brejkom, a jedini put kada ga je protivnik preznojio bio je osmi gem drugog seta, kada je morao da spasava pet brejk lopti. Ipak, posle toga je priveo meč kraju i doneo Evropi još dva boda.

Mnogo više borbe i drame viđeno je u meču Aleksandera Zvereva i Džona Iznera. Očekivano Izner je imao veliku podršku domaće publike. U prva dva seta nisu viđeni brejkovi. Prvi taj brejk dobio je Zverev 7:5, a drugi Izner 8:6. U trećem setu, produženom taj brejku, Zverev je stekao prednost 8:3 i bilo je jasno da će dobiti meč. Na kraju je bilo u trećem setu 10:5 i Evropa je povela 7:1.

Do kraja drugog dana ostalo je da se odigra singl između Medvedeva i Šapovalova, kao i dubl između para Rubljov/Cicipas i Kirjos/Izner. Oba ta meča nose po dva poena, pa tako Evropa ima šansu da teoretski stigne do vođstva 11:1 i onda bi im trećeg, ujedno i poslednjeg dana samo jedna pobeda da dođu do potrebnih 13 poena, koliko pobednik mora da osvoji.

Komentari

Vaš komentar