Preminuo Kristijan Šnajder, bivši trener Olge Danilović

Podeli:
xJuergenxHasenkopfx via Guliver image

Hrvatski teniski trener Kristijan Šnajder preminuo je u 42. godini posle borbe sa rakom. Radi se o stručnjaku koji je radio sa Olgom Danilović, ali i velikim nadama hrvatskog tenisa, Anom Konjuh i Bornom Ćorićem.

„Svuda omiljeni Kiki, izgubio je najtežu bitku protiv opake bolesti. Bio je trener mnogim teniskim zvezdama, kao što su Borna Ćorić i Ana Konjuh, nedavno je učestvovao u osvajanju juniorskog Australian Opena Petre Marčinko, a radio je i s Bernardom Perom, Olgom Danilović… Na žalost, Kikijev život se ugasio prerano, u 42. godini. Kiki, hvala ti na svemu što si dao tenisu i bio to što jesi“, stoji u saopštenju Hrvatskog teniskog saveza.

Rak se vraćao u dva navrata, a borba Kristijana Šnajdera je postajala sve teža. On je baš ove godine bio u Melburnu sa Petrom Marčinko koja je osvojila juniorski turnir, a tokom njega je Kristijan završio u bolnici. Tada je rekao da se ne oseća dobro i da je jedva izdržao put iz Australije.

Najveći uspeh mu je bio sa Bornom Ćorićem kome je pomogao da stigne do 12. mesta na svetu 2018. godine. Tada je Borna osvojio titulu u Haleu, dva puta dobio Rodžera Federera.

Komentari

Vaš komentar