Vesna Dolonc završila karijeru

WTA 14. feb. 201714:32 > 14:34
Podeli:
Chris Hyde, Getty Images Sport

Vesna Dolonc odlučila je da završi profesionalnu karijeru.

Mononukleoza i povrede uzeli su danak i Dolonc je zaključila da je aktivnom igranju došao kraj, što je i objavila na svojoj Fejsbuk stranici.

„Posle duge borbe sa mononukleozom izgledalo je da ponovo mogu da igram, ali onda su krenule povrede u serijama. Vreme je bilo da donesem konačnu odluku. Prešla sam put od deteta koje se borilo sa reketom većim od sebe do teniserke iz 100 najboljih koja je pobeđivala rivalke iz top 10 ili top 20 WTA liste. Ali nikada neću zaboraviti koliko rada, odricanja i suza je bilo potrebno da bih to sve postigla“, napisala je Dolonc i otkrila šta planira da radi u budućnosti.

„Vreme je za nove izazove, oduvek sam znala da ću biti trener. Ja svom dušom volim tenis i sada je moja misija da treniram i pomažem mladim igračima da ostvare svoje snove. Pripremala sam se i učila od mnogih poznatih i iskusnih trenera. To učenje će trajati čitav život, jer tenis ne stoji u mestu, treba ići u korak sa vremenom. Put igrača je komplikovan, a zadatak trenera je da ima kartu terena i da mu pokazuje pravilan put. E pa ja sam pošla da istražujem područje i da crtam tu kartu. Neka mi je srećan put“, poručila je Vesna.

Ruskinja sa srpskim pasošem najbolji renking u karijeri ostvarila je 2013. godine plasmanom na 84. mesto WTA liste. Na Gren Slem turnirima najdalje je stigla do trećeg kola i to na Vimbldonu i Australian Openu, a igrala je za Srbiju u Fed kupu nakon dobijanja državljanstva 2012. godine.