Vinči pred meč sa Šarapovom: Ne treba joj pomoć

WTA 24. apr. 201721:43 > 21:44
Podeli:
Kevork Djansezian/Getty Images

Italijanka Roberta Vinči, prva rivalka Marija Šarapove posle odrađene suspenzije za doping, rekla je da se ne slaže sa odlukom organizatora pojedinih turnira da dodeli ruskoj teniserki specijalne pozivnice.

Šarapovoj u utorak ističe suspenzija zbog pozitivnog testa na meldonijum na prošlogodišnjem Australijan Openu, a njih dve će se sastati dan kasnije.

Pre Vinči, odluke organizatora turnira u Štutgartu, Rimu i Madridu, osudile su i Dankinja Karolina Voznijacki i Agnješka Radvanjska iz Poljske.

Ne slažem se sa odlukom da dobije pozivnice ovde, u Rimu i drugim turnirima“, rekla je Vinči i dodala, „Ona je sjajna teniserka, nemam ništa protiv nje. Platila je za svoje greške i treba da se vrati tenisu, ali bez ikakve pomoći, bez ikakvih pozivnica“.

Italijanka je istakla da veruje da će navijači biti na strani njene rivalke kada dođe vreme za njihov meč.

Svesna sam da je Šarapova važna za tenis, za WTA, za sve… Sjajna je osoba, velika šampionka, ali je to moje mišljenje“, naglasila je Vinči.

Šarapova je tokom suspenzije ostala bez plasmana na WTA listi, a jedno od pitanja koje se postavlja zbog njenog povratka jeste to da li će dobiti pozivnicu i za Rolan Garos. Nema dovoljno bodova da bi se našla u glavnom žrebu na drugi način, a odluka je na Teniskoj federaciji Francuske.