Rim: Pobeda Lučić Baroni, predaja Kasatkine

Rome 15. maj. 201715:35 > 15:39
Podeli:
Mark Kolbe, Getty Images Sport

Hrvatska teniserka Mirjana Lučić Baroni plasirala se u drugo kolo turnira u Rimu pošto je posle velike borbe savladala Čehinju Lusi Šafarovu sa 7:5, 4:6, 6:3.

Posle dva puna sata igre, 22. teniserka sveta je uspela da slomi upornu Šafarovu. Već u prvom gemu je češka predstavnica napravila brejk. Igrala je agresivno, slala je forhendom duboke lopte, pa je bez većih problema povela i sa 4:1. Ipak, kako je meč odmicao, sve bolje je igrala Hrvatica. Preuzela je u potpunosti kontrolu Lučić Baroni, pa je sa šest vezanih gemova stigla do prvog seta.

Tragom dobre igre sa početka meča je nastavila Šafarova. Ponovo je rano oduzela servis rivalki, a sigurnom igrom izborila se za treći set.

Nije uspevala Lučić Baroni da dođe do svoje igre ni početkom odlučujućeg seta, pa je pretrpela brejk u petom gemu. Međutim, od tog momenta je ponovo počela da pogađa. Snažno je udarala Hrvatica, pa je novim preokretom došla do seta i konačne pobede.

U narednom kolu rivalka 16. favoritkinji turnira biće bolja iz duela Mekhejl – Šarapova.

Trijumf u uvodnom kolu turnira u Rimu ostvarila je i Lara Zigemund, koja je savladala Naomi Osaku sa 6:2, 6:4, zakazavši duel sa Simonom Halep. Katerina Sinjakova je posle velike borbe savladala Šuaj Čang sa 5:7, 6:3, 7:6 (8:6), izborivši se za duel sa Svetlanom Kuznjecovom.

Rivala u drugom kolu je dobila i Džoana Konta, pošto je Julija Putinceva savladala Moniku Puig sa 6:2, 7:5.

Darija Kasatkina je zbog povrede noge bila primorana da preda meč Barbori Stricovoj, uprkos tome što je imala prednost u rezultatu 6:4, 3:4.