Lučić-Baroni o Šarapovoj: Pozivnicu i Lensu Armstrongu

Rome 18. maj 20176:01 > 6:24
Podeli:
Darrian Traynor/Getty Images

Hrvatska teniserka Mirjana Lučić-Baroni je komentarisala slanje specijalnih pozivnica za turnire do skoro suspendovanoj ruskoj igračici Mariji Šarapovoj, čiji je slučaj uporedila sa kontroverznim biciklistom Lensom Armstrongom.

Marija Šarapova je bila suspendovana 15 meseci zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava, a na teren se vratila u aprilu. Ona je od tada dobijala specijalne pozivnice za turnire, iako je krenula „od nule“ pa mnoge igračice smatraju da se nalazi u povlaćenom položaju, a prethodno je prekršila pravila i bila pozitivna na doping testu.

Mirjana Lučić-Baroni je dva puta igrala sa Šarapovom u poslednje dve nedelje. Prvo je izgubila u Madridu, dok joj je Ruskinja predala meč u Rimu. Hrvatska veteranka nije držala stranu Šarapovoj, već je naglasila da tako pozivnicu za turnir može da dobije i slavni biciklista Lens Armstrong, koji je svoje nekada slavno ime ukaljao višegodišnjim dopingovanjem, zbog čega je doživotno suspendovan iz sporta. 

„Osećam se kao i svi ostali. Znaš kakva su pravila, znaš šta se desilo i šta će biti. Ljudi nas teraju da govorimo kako je sve bajno, ali to je što je. Mene to mnogo ne zanima. Svaki teniser koji se ne dopinguje je protiv toga. Ali to nije iznenađenje. Znam kako realni svet funkcioniše, a ovo je baš to. Novac sam govori za sebe. Možda bi trebalo da daju ‘vajld-kard’ i Lensu Armstrongu. Osvojio je Tur d Frans nekoliko puta, kako je to drugačije“, oštra je bila Lučić-Baroni

https://twitter.com/josejuangelv/status/864819278976921601

U međuvremenu Šarapova nije dobila pozivnicu za Rolan Garos, a francuska teniserka Kristina Mladenović smatra da je to ispravna odluka. 

„Imamo predsednika koji ima karakter. Nisam iznenađena“, rekla je Mladenovićeva

Sa njom se slaže i legendarni Pet Keš.

„To je prava odluka Rolan Garosa. Svaka im čast. Šarapova sigurno ne bi trebala da ima beneficije zato što je bila drogirana. Razočaran sam što i italijanska federacija nije slično odreagovala“, kazao je Keš.