Aranča Sančes: Monika Seleš je bila bolja od Štefi Graf

WTA 19. maj 201710:42 > 10:45
Tony McDonough/Getty Images

Legendarna španska teniserka Aranča Sančes Vikario, koja je igrala u eri sa Štefi Graf i Monikom Seleš, kaže da je Serena Vilijams najbolja igračica svih vremena.

“Mislim da je Serena to dokazala time što je konstantno u vrhu, dominira tenisom više od decenije – kada god ona igra, favorit je, tako da mislim da je možemo nazvati najvećom u istoriji“, kaže 45-godišnja Španjolka, osvajačica četiri Gren slem titule.

Serena Vilijams prestigla je Graf i po broju Gren slem trofeja, sada ima 23, jedan više od Nemice. Ipak, Aranča kaže da je za nju Selešova bila najveći problem jer je izgubila 19 od 22 meča sa njom.

“Sa njom mi je uvek bilo teško, a dodatni izazov bio je taj što smo bile sličnih godina. Uvek sam morala da dajem sve od sebe kako bih je pobedila, a onda je bila ta koja nije nikada odustajala. Mislim da mogu da je nazovem najboljom teniserkom protiv koje sam ja igrala“, rekala je Aranča i tako diskretno potkačila Graf, koju je dobila samo osam puta u 36 međusobnih duela.

Monika Seleš je osvojila devet Gren slem trofeja, ali je u trenutnku nepobedivosti, jedan psihički bolestan navijač Štefi Graf ubo ju je nožem u vrat u Hamburgu, posle čega se Selešova nikada nije vratila na stari nivo.