Erani vs Mladenović: Čija je 'forza'?

Podeli:
Adam Pretty/Bongarts/Getty Images

Italijanka Sara Erani izjavila je, posle poraza u drugom kolu Rolan Garosa, da joj je smetalo što je Francuskinja Kristina Mladenović poene proslavljala uzvikom 'Forza' (ita, moć).

Mladenovićeva je u borbi za treće kolo slavila sa ubedljivih 6:2, 6:3, ali je pored nezadovoljstva vlastitom igrom Erani bila nezadovoljna i ponašanjem protivnice.

„Uopšte nije bilo lepo što je poene slavila na italijanskom. Očekivala sam tako nešto, ali nije bilo prijatno. Radila je to tokom celog meča. Raspravljale smo o tome na turniru u Nju Hejvenu, ali nikada to nije radila kao danas. Na kraju meča nisam htela ništa da joj kažem, ni posle u svlačionici. Ne zanima me da li joj se sviđam ili ne. Gledam svoja posla“, kazala je razočarana Italijanka.

Na konferenciji za medije koja je usledila posle meča, novinari su upitalii Mladenovićevu iz kog razloga je pričala na italijanskom.

„Uvek radim to. Uvek koristim reč ‘forza’. To je interna šala između mog brata i mene… Nemam ništa protiv Sare. Pratili ste moje mečeve i ranije, mogli ste da primetite da tako proslavljam poene, ovo nije prvi put. Dopada mi se Sara. Žao mi je što nije znala ovo. Očigledno nije gledala ostale moje mečeve. I u prvoj rudni sam uzvikivala ‘forza’. Nisam radila ništa da bih je provocirala, to nije ono što ja radim“, istakla je Francuskinja.

Rivalka Mladenovićevoj u trećoj rundi biće Šelbi Rodžers.