Halep: Bila sam "posmatrač" u finalu Rolan Garosa

Roland Garros 10. jun 201718:35 > 18:54
Podeli:
Adam Pretty, Getty Images Sport

Rumunska teniserka Simona Halep odala je priznanje Letonki Jeleni Ostapenko, od koje je izgubila u finalu Rolan Garosa posle preokreta.

Rumunska teniserka bi pobedom izbila na prvo mesto na WTA listi, ali je ipak ispustila trijumf.

Ostapenko je razornim udarcima „razoružala“ Halep, što je i priznala i rumunska teniserka. 

„Sve čestitke protivnici. Udarala je lopticu veoma jako, a u nekim momentima ja sam bila samo posmatarač. Pobedu je zaslužila. Jeste mi teško u ovom momentu, ali će nadam se proći vremenom. Nastaviću da treniram, jer želim da ponovim ono što sam postigla na ovom turniru“, rekla je Simona Halep posle novog poraza u finalu Rolan Garosa (pre tri godine je izgubila od Marije Šarapove).

„Mislim da danas nisam uradila ništa pogrešno. Mislim da u nekim trenucima nisam imala ni sreće. Sve je bilo na Jeleninoj strani. Vodila sam sa 3:0 u drugom setu, bila sam blizu pobede, ali sam izgubila. Ne mogu da promenim ništa, zato gledam samo napred“, istakla je Rumunka.  

Ona je dodala i da je bila veoma nervozna zbog mogućnosti da osvoji prvi Gren slem trofej i postane prva na svetu. 

„Dvadeset godina sam trenirala i igrala da bih bila u prilici da imam ovakve momente. Teško je, bila sam i emotivna, ali šta je tu je“, rekla je Halep i uporedila ovogodišnje finale sa onim od pre tri godine, kada nije bila favorit protiv Marije Šarapove.

„Nikada se ne zna, a ni pre meča nisam želela da kažem kako sam sada favorit. Razlika je što sam sada svesna situacije, pre tri godine mi je bilo sve novo. Mnogo boli, ali je potrebno vreme da prođe“, zaključila je na kraju Simona Halep.