Vandevej: Stalno mi je testirala živce

Wimbledon 6. jul 201717:41 > 17:47
Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Američka teniserka Koko Vandevej rekla je posle plasmana u treću rundu Vimbldona da se mnogo bolje osećala na terenu nego na samom startu najvećeg turnira na svetu.

Vandevej je u drugom kolu pobedila Nemicu Tatjanu Mariju sa 6:4, 6:2, posle jednog sata i 15 minuta igre.

Osećam se mnogo bolje nego što je slučaj bio u prvom kolu. Tatjana je veoma nezgodna protivnica, konstantno vrši pritisak na vas, bilo da vam vraća lopticu ili želi da produži poen, a uz to je i veoma brza. Čini vam posao mnogo težim, stalno vam testira živce, da biste mogli da je pobedite„, naglasila je Vandevej.

Na pitanje da pojasni na šta tačno misli kada kaže da se osećala mnogo bolje po pitanju svoje igre, Vandevej je rekla:

Prvenstveno, to što sam se osećala prijatno na travi. Bio mi je to drugi meč, osećala sam se mirnije što se tiče svojih izbora što se tiče igre. Druga stvar je bio servis, želela sam da ga unapredim i osećala sam se mnogo bolje na tom polju. Generalno, to što sam se kretala napred, što sam imala dobre voleje, mislim da sam te tri stvari odradila veoma dobro sada.


U trećem kolu, Vandevej čeka susret sa boljom iz duela između njene sunarodnice Alison Risk i Francuskinje Kristine Mladenović. Amerikanka se nasmejala na mogućnost da se sastane sa Risk u borbi za osminu finala.

Igrala sam sa njom nekoliko puta, zajedno smo bile u Fed kupu, dobre smo prijateljice, tokom turnira sparingujemo. Poznajemo jedna drugu veoma dobro„, istakla je američka teniserka.

Vandevej je svoj najbolji rezultat na Vimbldonu ostvarila pre dve godine, kada je eliminisana u četvrtfinalu.

Mečeve sa Vimbldona možete da pratite svakodnevno na kanalima Sport kluba.